I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Gde greše mladi vozači?

Predavanja na temu “ Mladi kao učesnici u saobraćaju“ uspešno su realizovana u Tehničkoj školi i Poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu.
vozacka-akdemija-1

Organizator predavanja je Vozačka Akademija, u saradnji sa pomenutim školama, a predavači su bili instruktor Gradimir Radišić iz Vozačke Akademije,  saobraćajni inženjer Mario Hajdu i instruktor prve pomoći, Boris Vojinov.

– Karakteristike mladih vozača su nedostatak vozačkog iskustva, višak adrenalina i želje za dokazivanjem, zanemarivanje sigurnosne opreme vozila i propisa, a neretko i konzumiranje alkohola i opijata pre vožnje. Zbog toga je važno ukazati im na moguće posledice, zbog čega smo organizovali predavanje sa ovom temom – istakao je Gradimir Radišić.

Vozačko, kao i bilo koje drugo iskustvo, se ne može naučiti niti kupiti nego se ono mora steći.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sticanjem vozačke dozvole imamo uslov da kao vozači učestvujemo u saobraćaju, ali to ne znači automatski i da smo dobri vozači. Dobar vozač se postaje stalnim usavršavanjem stečenog znanja i veština. Važno je da to mladi ljudi shvate, pre nego što dobiju dozvolu i sednu za volan – rekao je Mario Hajdu.

vozacka-akademija-2

vozacka-akademija-3

vozacka-akademija-4

vozacka-akademija-6

Statistika nam govori da je za 10 godina u saobraćajnim nezgodama u Srbiji živote izgubilo 7.649 ljudi. Među njima je i značajan procenat mladih. Smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa mladim vozačima zahteva koordinisani pristup, kakav su pokazale Vozačka Akademija, Tehnička i Poljoprivredna škola, prilikom organizacije ovog seminara.

Zbog velikog interesovanja, najavljeno je da će predavanja biti organizovana i u drugim školama.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh