I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Fondacija Univerexport: Početak uvođenja preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisivanjem Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport, zvanično je obeležen početak uvođenja preduzetništva kao nove kompetencije koja se od ove godine uvodi u plan i program rada osnovnih škola.

Ovim projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine. Fondacija Univerexport svoje polje delovanja posvećuje deci i obrazovanju kao najvažnijem segmentu razvoja naše budućnosti, kažu u ovoj Fondaciji.

– Učenje o preduzetništvu nije samo učenje o tržištu već i o onome šta je moje okruženje i kako u tom okruženju prepoznati sebe odnosno koja je uloga u svetu u kojem živim, rekao je ministar Mladen Šarčević i dodao da smo već kroz nastavu tehničkog, bivšeg nastavnog predmeta stavili tehniku i tehnologiju sa preduzetništvom.

Ovo je najveći projekat u kome će Fondacija Univerexport nastupiti kao partner, a Olivera Ćirković, direktor Fondacije naglasila je da se ovim projektom implementiraju dodatne vrednosti obrazovanju i da se kreiranjem i radom na preduzetničkim idejama dolazi do realizacije i postizanja željenih ciljeva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Projektom će biti obuhvaćeno 40 osnovnih škola, koje će biti u mogućnosti da se opredele za neki od projekata kao što su proizvodnja eteričnih ulja, izrada turističkih vodiča ili uzgajanje organske bašte, rekla je Ćirković.

Ulaganje u obrazovanje

Potpisivanjem ovog protokola, Fondacija Univerexport se obavezuje na ulaganje u edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata po školama, a sve sa ciljem da preduzetništvo kao nova kompetencija trasira put obrazovanju kao upotrebljivom znanju, kako je simbolično i nazvan projekat.

Fondacija Univerexport će pored izdvajanja sredstava za edukaciju nastavnog kadra koji će stečeno znanje primenjivati u svakodnevnom radu sa učenicima, finasirati projekte od ideje do realizacije koji će se realizovati u 40 osnovnih škola.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh