I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

FAM prati aktuelnosti u privredi i insistira na praksi

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i dekan Fakulteta za menadžment Univerziteta “Union-Nikola Tesla” prof. dr Goran Kvrgić potpisali su nedavno sporazum o saradnji i ozvaničili prisustvo tog fakulteta u Zrenjaninu i mogućnost školovanja za naše sugrađane. 

goran-kvrgic

Prof. dr Goran Kvrgić

 

Potpisivanju su prisustvovali član Gradskog veća grada Zrenjanina Slaviša Vlačić, prodekan za nastavu i vannastavne aktivnosti fakulteta prof. dr Vesna Ćilerdžić i koordinator za Grad Zrenjanin Jasmina Bajić. Tu priliku smo iskoristili za razgovor sa prof. dr Goranom Kvrgićem, o značaju ovog ugovora, ali i o prednostima studiranja na Fakultetu za menadžment (FAM).

– Potpisali smo ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji sa lokalnom samoupravom, što je značajno i za naš Fakultet i za Gradsku upravu. Ugovor obuhvata široko delovanje fakulteta – od klasičnog studiranja, preko zajedničkih projekata sa lokalnom samoupravom, pa sve do pomoći fakulteta u smislu doprinosa razvoja grada Zrenjanina – kaže prof. dr Goran Kvrgić.

Po čemu je specifičan Fakultet za menadžment?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Fakultet postoji 15 godina. Naš cilj je da svake gonude ponudimo neki novi program, kako bi bili raznoliki i kako bi obuhvatili što veći broj zainteresovanih ljudi da stiču nova znanja, da se usavršavaju i da se prilagođavaju uslovima, koji su trenutno aktuelni u privredi. Mislim da to i jeste osnovni zadatak fakulteta – da prati aktuelnosti u okruženju, da prepoznaje ono što je privredi potrebno i da to što je potrebno „isporuči“.

fam-potpisivanje

Koliko vaši smerovi prate zahteve privrede?

– Dugo se bavim ovim poslom. Postoji mnogo fakulteta, ali mi smo specifični po tome što insistiramo na praktičnom znanju, jer diploma sama po sebi ne govori mnogo. Bitno je da sutra poslodavcu pokažete znanje, odnosno odgovorite na zahteve koje on stavlja pred vas. Zbog toga na našem fakultetu pažljivo biramo profesore, koji su dugo godina radili u praksi, na raznim poslovima i zaista znaju šta sve student treba da nauči da bi sutra bio „upotrebljiv“ na svom radnom mestu. Teorija je nešto što ne možemo da preskočimo, ali je praksa nešto na čemu insistiramo. naši studenti rešavaju razne studije slučaja, gde faktički gledamo da kontrolišemo, koje je to njihovo stečeno znanje i koliko su oni spremni da reše neki konkretan problem. Kada naučite da samostalno rešite neki problem, onda ste tu problematiku trajno savladali.

Koji smer je najtraženiji?

– Definitivno najpopularniji smer je informatika, zato što je trenutno najveća potražnja za IT stručnjacima, ali ne zaostaju za njima ni mediji, menadžment i ekonomija, koja je tradicionalno veoma tražena. Ono što je novo ove godine i po čemu smo jedini u Srbiji, jeste smer menadžment javnih nabavki. Mi smo jedini fakultet, koji ima ovaj smer akreditovan. Spoznali smo da postoje problemi u funkcionisanju i sprovođenju javnih nabavki i zbog toga smo otvorili ovaj smer. Okupili smo ozbiljnu ekipu profesora, koji su bili autori zakona o javnim nabavkama, koji rade u sistemu javnih nabavki… Mislim da će to sigurno ove godine biti najtraženiji master smer.

jasmina-bajic

Koji su dalji planovi?

– Sledeće godine je u planu akademija plesa, odnosno otvaranje smera za ples. Zatim ćemo praviti smer – zelena ekonomija obnovljivih izvora.

Da li stipendirate određene grupe studenata?

– Sa lokalnom samoupravom Zrenjanina potpisali smo i ugovor o stipendiranju dva studenta skromnih materijalnih primanja. Na fakultetu negujemo socijalnu odgovornost i želimo da pomognemo ljudima, koji se nepravedno nalaze u situaciji u kojoj se nalaze. Želimo da im damo šansu da svojim radom promene položaj u kojem se nalaze. Na taj način dobijamo mlade ljude, koji su izuzetno zahvalni za šansu koja im je pružena. Nama je veliko zadovoljstvo kada vidimo da smo nekome pomogli – rekao je prof. dr Goran Kvrgić.

FAM – Fakultet za menadžment ima svoj konsultativni centar u Zrenjaninu, a koordinator je Jasmina Poštin (kontakt: 069/2576288, e – mail: famzr.edu@gmail.com).

– Konsultativni centar u Zrenjaninu postoji dve godine. Što se tiče broja upisanih studenata, veoma smo zadovoljni. Takođe i za ovaj upisni rok postoji veliko interesovanje budućih studenata – rekla je Jasmina Poštin.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh