I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Ljubav na prvo kuvanje, upoznajte čarobni svet zemljanog posuđa

Od pojave zemljanog posuđa „Etnokeramika“ na domaćem tržištu, može se reći da više ništa nije isto. Ukus, kao osećaj i smisao, dobio je novu dimenziju, namirnice su dobile priliku da dodu do izražaja, kuvari i domaćice šansu da pokažu svoje istinsko umeće.

cinija v2

Za vrlo kratko vreme oformila se simpatična armija onih koji su rekli „ne“ ostalim vrstama posuđa i počeli da otkrivaju sve blagodeti zemljanog posuđa ali i sopstvenih čula. Kuhinjama su zavladale đuvečare, tave, ovali i tanjiri, bilo da je reč o kućama ili restoranima.

– Sama činjenica da treba negovati nešto što je unikatno, jedinstveno, nema serijsku proizvodnju i predstavlja ručni rad, bila je polazna u poslu uvođenja zemljanog posuđa na srpsko tržište. Ljudi vole posebnost, to uvek treba imati na umu kada započinjete nešto novo, kaže vlasnik „Etnokeramike“ Miroslav Kirilović.

etnokeramika1

Firma je osnovana u Zrenjaninu, srcu Banata iz kog se prostire sjajan vidik na potencijalna tržišta. Ovaj mladi preduzetnik uočio je da proizvoda te vrste zapravo i nema u većem obimu na tržištu. Male trgovine koje nisu specijalizivane isključivo za zemljano posuđe već ga prodaju u sklopu mešovitog asortimana, nisu nudile naročito bogat izbor.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

etnokeramika-

– U početku sam mislio da će ciljna grupa zainteresovana za zemljano posuđe biti salaši, etno restorani, kupci koji imaju nostalgiju za nekim prošlim vremenima, međutim, prijatno sam se iznenadio kada me je realna situacija demantovala. U našu prvu radnju koju smo otvorili u strogom centru Zrenjanina ulazili su ne samo stariji i kupci srednjih godina, nego i mlađe generacije, mladi bračni parovi koji su tražili posuđe, ukrasne vaze, ćupove, šolje kako za poklon tako i za toplinu svog doma. Paralelno sa tim, desilo se da smo našim posuđem zainteresovali i moderno opremljene restorane, za koje gotovo i nismo mogli da pretpostavimo da će tražiti takve detalje. Praktično, desilo se da je ovo posuđe dobilo novu dimenziju ulaskom u savremeno opremljene restorane. I sami smo bili iznenađeni koliko je zemljano posuđe napravilo kontrast u odnosu na moderne enterijere, delovalo otmeno, zbog visokog sjaja i fantastičnih dezena. Sa druge strane, u etno ambijentima ovo posuđe pojačalo je toplinu koju takva mesta imaju. Tamo i pogled na pripremljena jela u poklopljenim đuvečarama, tavama i terinima, poziva na gurmanska iskušenja, priča Kirilović.

Svaki dizajn ovog posuđa ima svoju, zaista posebnu priču i utisak. Prirodno ili otmeno, domaćinski ili profesionalno.

cup baner v1

O gastronomskim doživljajima koje pruža ovo posuđe tek se mogu ispredati fantastične priče – o izgledu i mirisu slasnog pečenog mesa, o boji povrća, ukusu zapečenog kajmaka, preliva i soseva.

Nije tajna da vrsni kuvari baš zbog tih finih nijansi vole da pripremaju hranu u zemljanom posuđu. Njihove veštine i kulinarska umeća tada postaju još bolja, izraženija, i veća je verovatnoća da će goste restorana osvojiti drugačijim načinom pripreme raznih slasnih jela.

djuvecara

Pored đuvečara sa poklopcima, tava, ovala, terina, tanjira, u kojima se priprema, služi i servira hrana, ne treba zaboraviti ni sve one bokale i šolje u kojima se čuvaju i iz njih ispijaju hladni i topli napitci.

salvetnik v1

Danas, tri godine od ulaska na domaće tržište, “Etnokeramika” ima prodajna mesta u Zrenjaninu, a njihovi proizvodi se distrubuiraju i širom Srbije zahvaljujući distributerskoj mreži ali i razvijenoj internet prodaji.

vaza

U Zrenjaninu njihove đuvečare, tave, terine, ćupove, bokale, setove šoljica i čaša, možete kupiti na sledećim prodajnim mestima:

U matičnoj prodaji „Etnokeramika“ Pančevačka 40a

Robna kuća „Jovana“, Pere Dobrinovića BB

Prodavnica „Bajolika“, Žitni trg br 3. (kod pešačkog mosta)

STR „Detelina“, Šumadijska 61

PRP „Sveti Nikola“, Partizanski put put 54, Sečanj

etnokeramika3

Do 23. marta oni imaju sjajne akcije koje možete pratiti na oficijelnoj stranici www.etnokeramika.rs, anovosti pratite na Fejsbuk stranici facebook.com/Etnokeramika

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh