I love Zrenjanin portal

 • AD POLET
 • 3D gradjevinska kuca
 • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Drugi ZRbiznet biće višestruko bolji od prošlogodišnjeg, evo i zašto

Manifestacija ZRbiznet i ove godine u septembru biće jedinstven regionalni događaj koje će okupiti poslovni svet i pružiti mnoštvo korisnih informacija za bolje poslovanje, za otpočinjanje biznisa i sklapanje partnerstava. Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin, grad Zrenjanin, Regionalna privredna komora i Opšte udruženje preduzetnika koji zajedničkim snagama pripremaju ovaj događaj, najavili su da će pored sadržaja za privredu, biti dosta zanimljivog programa za građanstvo i decu.

U drugoj godini održavanja, privredna manifestacija ZRbiznet dobiće međunarodni karakter jer će ugostiti privrednike i predstavnike privrednih udruženja i komora iz Hrvatske, Rumunije, Bosne, Slovenije, Mađarske.

– Cilj je bio da ove godine privučemo one privrednike i preduzetnike koje nismo videli tokom prvog ZRbiznet-a, ali i one koji nikada nisu bili u našem gradu. Suština je da jedan deo izlagača dođe sa strane kako bismo ponudili nešto novo ovdašnjim privrednicima, i tako dali šansu da se naprave nove poslovne konekcije, moguće i regionalnog karaktera, kaže Goran Nešić, predsednik upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.

Svi koji budu želeli da učestvuju u svojstvu izlagača, i ove godine će moći da imaju svoj štand u renoviranoj hali Medison. Posetioci prvog ZRbiznet-a, prošle godine su, upoređujući menifestacije sličnog karaktera koje su bile održavane u istom prostoru, napravili jasnu razliku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Uspeli smo da napravimo sajam koji se izdvaja i po dobrom sadržaju, ali i vizuelno. Svaki posetilac sajma koji je prošle godine bio sa nama tokom prvog ZRbiznet-a, mogao je da vidi koliko je sve uredno, pregledno, koliko su se svi izlagači trudili da njihovi štandovi izgledaju reprezentativno. Iz tog razloga, odlučili smo da ih dodatno motivišemo, i zato ćemo ove godine imati izbor za najlepše uređeni štand, kaže Nešić.

ZAŠTO VREDI POSETITI ZRBIZNET OD 20. DO 22. SEPTEMBRA?

Ukoliko ste privrednik/preduzetnik, ovo je odlična šansa

 • da upoznate i predstavite se onima sa kojima možete uspostaviti saradnju, pronaći partnera, kooperanta i razviti biznis
 • da upoznate privrednike i preduzetnike iz Hrvatske, Rumunije, Bosne, Slovenije, Mađarske, napravite poslovnu konekciju ili razmenite iskustva
 • da se informišete o aktuelnim konkursima, fondovima i olakšicama u direktnom razgovoru sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija
 • da kroz nekoliko panel diskusija i predavanja saznate rešenja gorućih pitanja (problem radne snage) i sve o komunikaciji i motivaciji zaposlenih
 • da se građani upoznaju sa vašim proizvodima ili uslugama

Ukoliko ste fizičko lice

 • da se upoznate sa novim proizvodima i uslugama na tržištu
 • da posetite ulicu zanatlija
 • da sa svojom decom učestvujete u mini pijaci i tako razvijete preduzetnički duh
 • da vaša deca saznaju sve o proizvodnji posetom zrenjaninskim firmama

– Već nakon prošlogodišnjeg ZRbiznet-a, ljudi iz sveta biznisa i privrede shvatili su dobro da na ovom događaju nema praznog hoda, i da je sve osmišljeno tako da dobiju sve korisne informacije koje mogu da unaprede njihovo poslovanje. Osnovna poruka ove godine glasi „Pokreni se“, i njome želimo da podstaknemo mlade da se pokrenu u cilju zasnivanja sopstvenog biznisa, a da one koji su do sada poslovali „na crno“, ohrabrimo da uđu u legalne tokove i da shvate koje sve prednosti mogu da iskoriste. Puno pažnje uložićemo u edukaciju privrednika, od toga da ćemo organizovati B2B sastanke, panel diskusije na različite teme, pa do toga da ćemo se detaljno posvetiti progamu koji država pokreće od 1. oktobra a tiče se značajnih olakšica za poslodavce. Izuzetno je važno da mlade ljude koji tek žele da otpočnu biznis, posavetujemo šta bi mogli da otvore, pokrenu, čega to nema kod nas, a što bi moglo biti perspektivno. Tim pitanjima i podacima se bavi Regionalna privredna komora, zbog čega informacije na temu „šta pokrenuti a ne duplirati“, u smislu usluga ili proizvodne delatnosti, mogu biti od velikog značaja. Sa nama će biti i Zavod za zaštitu intelektualne svojine čiji će predstavnici biti na raspolaganju svima onima koji žele da zaštite ime firme, brend, logo, a to je danas veoma važno, kaže Goran Nešić.

 

ZRBIZNET – PRILIKA ZA RAZGOVOR O „NEPOPULARNIM“ TEMAMA

Direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Izabela Kiš, kaže da postoje teme o kojima preduzetnici i privrednici ne vole često da govore, a ima i onih koji neke stvari još nisu savladali, poput komunikacije sa zaposlenima.

-Činjenica je da jedan broj poslodavaca ne zna kako da se postavi u odnosu na svoje zaposlene, kako da poboljša komunikaciju. Zrenjanin se susreće sa problemom radne snage i sada je pitanje ne samo kako pronaći radnike, nego kako zadržati one koje imamo, kako ih motivisati na pravi način. Predstavnici kuća „Finesa“ i „Adižes“ pomoći će sigurno mnogim poslodavcima u tome kako da internu komunikaciju podignu na viši nivo, kako da rešavaju konflikte na nivou svojih firmi, kako da se pripreme za javne nastupe. Takođe, pričaćemo i o još jednoj temi koja nije popularna ali se sa njom ipak moramo suočiti, a to je – zašto nas radnici napuštaju, zašto prelaze na druga radna mesta, šta mi nemamo što neki drugi imaju. Mislim da će takva predavanja biti višestruko korisna, kaže Kiš.

To je još jedan razlog više za sve nas koji živimo u Zrenjaninu i okolini, da iskoristimo izuzetnu i retku priliku da saznamo ono što nismo znali, da rešimo ono što nas tišti. Organizatori kažu i da će na sajmu biti predstavljene dve zrenjaninske firme koje su se udružile kako bi bile konkurentne na tržištu, jer samostalno to nisu mogle da budu. Kroz taj primer, zainteresovani se mogu upoznati sa pravilima udruživanja i osnivanja konzorcijuma.

Posetioci, građani Zrenjanina i okolnih mesta, moći će da uživaju na štandovima na kojima će biti izloženi domaći proizvodi i rukotvorine. U ulici zanatlija, deca će moći da se upoznaju sa starim i aktuelnim zanatima. Osim toga, i sami će moći da se nađu u ulozi prodavaca kroz mini dečiju pijacu na kojoj će moći da prodaju sve što su izradili i pripremili.

KAKO SE PRIJAVITI ZA ŠTAND?

063/893 26 83, 023/ 533 730 (10-14h) ili zrbiznet@gmail.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh