I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Studenti – najbolji promoteri Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu nastala je spajanjem Više tehničke i Više tehnološke 1960. godine i nastavlja dobru tradiciju obrazovanja.

Do sada je diplomu inženjera steklo više od 10.000 studenata sa teritorije bivše SFR Jugoslavije.

Studije su u ovoj školi završavali i strani studenti, najviše iz Libije, Sirije i Iraka.

Znanja koja su stekli, omogućila su im da nastave posao i ostvare uspešne karijere u domaćim i svetskim kompanijama. Osposobljavanje tako velikog broja kvalitetnih stručnjaka bilo je moguće zahvaljujući stručnosti i pedagoškom umeću nastavnog kadra i opremljenosti kabineta i laboratorija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Školske 2007/2008. godine, Viša tehnička škola je na osnovu Zakona o visokom obrazovanju, transformisana u Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu, kojom je prihvatila principe i norme Bolonjske deklaracije.

INŽENJERI KOJI ODMAH POSLE DIPLOMIRANJA MOGU DA SE UKLJUČE U PROIZVODNI PROCES

Prelaskom na novi sistem studija, škola se obavezala da obrazuje strukovne inženjere koji će odmah po diplomiranju moći da se uključe u proizvodni proces preduzeća.

Škola je bila uključena u realizaciju više različitih razvojno-istraživačkih projekata, što je značajno doprinosilo podizanju kompetencija nastavnika i saradnika. Profesionalnim obrazovanjem kroz inovativne studijske programe, teži se sticanju znanja i sposobnosti koja će biti primenljiva u eri postindustrijskog društva, osposobljavanju za timski i interdisciplinarni rad, kritičkom i inovativnom razmišljanju i menjanju stvarnosti – kaže za naš list dr Mile Lovre, direktor ove obrazovne ustanove.

U prvom upisnom roku veliko interesovanje je bilo za

  • studijske programe elektrotehnika i računarstvo,
  • tehnološko inženjerstvo
  • inženjerstvo zaštite na radu i mašinsko inženjerstvo.

Ostalo je dosta mesta za upis na budžet na studijskom programu inženjerski menadžment u kriznim uslovima, kao i za upis na budžet na studijskom programu tehnološko inženjerstvo.

5 SLOBODNIH MESTA KOJA SE FINANSIRAJU IZ BUDŽETA AP VOJVODINE

Ostalo je pet slobodnih mesta za upis prema programu afirmativnih mera, a koja se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine (jedan za pripadnike romske nacionalnosti, dva za lica sa invaliditetom i dva za državljane Republike Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu.

Upisnu kvotu, posebno za studije na teret budžeta planiramo da ostvarimo u drugom konkursnom roku od 4. do 19. septembra.

Naši zadaci su razvoj novih studijskih programa – osnovnih i master studija, opremanje laboratorija najsavremenijim nastavnim sredstvima, unapređenje metodike nastavnog rada, zauzimanje dobre pozicije u sistemu visokih strukovnih škola, unapređenje stvaralaštva i osiguranje kvaliteta i standarda obrazovnog rada, intenzivnije povezivanje sa privredom radi međusobnog transfera znanja i uključivanja studenata u proizvodnu praksu tokom studija. Pripremamo akreditaciju kratkih, jednosemestralnih i dvosemestralnih studija za kadrove iz poznatih privrednih kolektiva.

Zadatak nam je i stvaranje uslova za zapošljavanje studenata odmah po diplomiranju.

Diploma naše škole će biti garant budućeg lakšeg zapošljavanja prema stečenim kompetencijama. Omogućavamo najviše standarde obrazovanja, sticanje znanja i zvanja koja su u skladu sa potrebama savremene proizvodnje i tržišta rada. Koliko smo bili uspešni u svom radu, najbolje govore studenti koji su stekli diplomu u ovoj školi i uključili se u proces rada. Inženjeri sa diplomom Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu su naši najbolji promoteri, navode iz ove obrazovne ustanove.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh