I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Dramska radionica traži Deda Mraza

Dramska radionica Kreativnog centra „Zemlja igračaka“ uveliko priprema novogodišnju predstavu „Mi tražimo Deda Mraza“. Ovo je treća predstava uigranog dramskog tima koji čine kreativni mališani našeg grada. Autori ovog zrenjaninskog centra za decu, ostali su dosledni svojoj ideji, pa su i za ovu, kao i prethodne dve predstave, sami osmislili scenario.

Prve dve predstave – „Pepeljuga“ i „Pomešana bajka“ izazvale su sjajne reakcije ne samo roditelja, kako to obično bude, nego i šire javnosti. Tako je premijera „Pomešane bajke“ okupila mnogobrojnu publiku u bioskopskoj Sali Mesne zajednice „Veljko Vlahović „ koja je zbog velikog broja mesta bila naročiti izazaov. Međutim, vođeni tim iskustvom, autori centra „Zemlja igračaka“ prepoznali su veliki potencijal koji imaju deca okupljena u dramskoj grupi, pa će i nova predstava „Mi tražimo deda mraza“ svoju publiku potražiti u istoj sali. Postoji ideja da nakon tog premijernog izvođenja u naselju Bagljaš, malena dramska trupa krene u izvođenje svoje novogodišnje predstave i u ostalim mesnim zajednicama kako bi  pružili šansu što većem broju dece da u vreme praznika pogledaju nešto sasvim novo.

– U predstavi  „Mi tražimo Deda Mraza“, po prvi put prepliću se gluma i pesma – kaže za portal I love Zrenjanin autorka Kreativnog centra „Zemlja igračaka“, Sanja Tanacković. Dokaz da deca vole našu dramsku radionicu jeste i činjenica da se grupa neprestano uvećava. Novi upis je u januaru i pozivam svu decu koja žele da se druže, nauče nešto novo i ispolje svoju kreativnost, da nam se pridruže.

Dramska radionica nakon jedne od proba

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Glavni zaplet nove predstave  „leži“ u otmici Deda Mraza kojeg željno iščekuju poznati likovi iz bajki i animiranih filmova, okupljeni u jednoj predstavi. Mala družina odlučuje da stvar uzme u svoje ruke i izbavi Deda Mraza koji je u rukama opake Snežne kraljice. Njihova avantura otpočinje …

(ARIEL sedi pored okeana i peva)
Preko brda preko brega i debelog snega
Jure neke čudne sanke, srebrne i tanke…
….Deda Mraz nam stiže na veselje
(počinje da plače) : E ne stiže zbog grozne Snežne kraljice…
(Utrčavaju Odet, Hari, Bobi, Krcko, Srećko, Nina i Mini)
MINI: Kaži im Ariel, kaži im
ARIEL : (kroz plač): Šta da im kažem
BOBI: Av, av, kaži da li je istina av,av
NINA: Da je Deda Mraza
SREĆKO: otela nevaljala Snežna kraljica
KRCKO: i njen ljubimac Hulk
ARIEL (kroz plač) Jeste istina je
ODET: Jesi videla kad su oteli deda Mraza
ARIEL: Jesam
HARI: Pa što ih nisi sprečila
ARIEL : Htela sam ali mi je onda ledena kraljica zaledila okean i smejala se strašno “HA,HA,HA”
KRCKO: Pa šta ćemo sad
SREĆKO: Nema Deda Mraza
NINA: Onda nema ni poklona
ODET: Jaoooooooooo, hoću moju tijaru
BOBI: Av, av, av ja hoću moju kosku av,av,av
ARIEL: Je želim da mi ledena kraljica odledi okean
HARI: A šta želiš od Deda Mraza
ARIEL: Želim roze školjku, fali mi još roza
KRCKO: Šta ćemo sad
SREĆKO: Moramo smisliti plan
NINA: Moramo oteti Deda Mraza….

 

HUMANOST SE UČI

Nova predstava „Zemlje igračaka“ ima i humani karakter jer će tokom premijere biti prikupljan prihod za lečenje petogodišnje sugrađanke Dajane Milošev koja se bori sa Lisencefalijom, teškom moždanom bolešću. Dajani su neophodna sredstva za novi tretman matičnim ćelijama koji bi trebao znatno da joj pomogne.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh