I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Dioptrijske naočare kao modni detalj – Optika Oko

Dioptrijske naočare služe za korekciju vida, ali one predstavljaju i modni detalj, deo ličnosti onoga ko ih nosi.

Potreba za optičkim pomagalima je postojala još od vremena Starih Egipćana, Grka i Rimljana. Postoje zapisi da se rimski car Neron kroz brušeni rubin posmatrao gladijatorske borbe.

Prve naočare koje su imale dva međusobno povezana sočiva, pojavile su se oko 1300-te godine u okolini Venecije, u gradu Murano, gde su sočiva pravljena od kristalnog stakla.
U vreme Renesanse naočare su postale statusni simbol i pitanje prestiža. U Firenci su naočare izrađivane od skupocenih materijala, kao što su zlato, slonovača i kornjačinih oklopa.
Danas postoji veliki izbor različitih dioptrijskih okvira od metalnih i plastičnih materijala, a adekvatan izbor dioptrijskog okvira pomaže da se postigne željeni utisak.

KAKO ODABRATI DIOPTRIJSKI OKVIR

1. Dioptrijski okvir treba pre svega komforan i funkcionalan i da ističe najbolje karakteristike lica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

2. Veoma je važno uskladiti izabrani okvir sa dioptrijom koja je prepisana, kao i sa vrstom posla kojim se osoba bavi.

3. Dobro odabrani dioptrijski okvir može obogatiti prerodnu lepotu lica, a može i preikriti neke nedostatke.

4. Prilikom odabira dioptrijskog okvira treba voditi računa o obliku lica, boji kose i tenu.

5. Osobe sa ovalnim oblikom lica mogu birati bilo koji oblik okvira, samo je potrebno uskladiti veličinu okvira sa veličinom lica.

6. Osobe sa okruglim licem bi trebalo da biraju četvrtaste okvire, dok osobama koje imaju četvrtasti oblik lica bolje pristaju okviri okruglog, ovalnog oblika.

7. Drugi bitan kriterijum za izbor okvira su boje tene, kose i očiju.

8. Osobe kod kojih dominiraju plave i ružičaste nijanse treba da biraju okvire u sledećim bojama: crna, srebrna, siva, ljubičasta..

9. Osobama sa tenom u „toplijim“ bojama gde su dominanatne žuta, narandžasta i smeđa bolje pristaju okviri u zlatnoj, bakarnoj, braon i crvenoj boji.

VELIKI IZBOR DIOPTRIJSKIH OKVIRA U OPTICI „OKO“

U optici OKO se svakom kupcu pristupa sa posebnom pažnjom i posvećenošću. Visokokvalifikovan kadar će svima dati potrebne informacije i stručnim savetima pomoći da za sebe odaberu kvalitetne i adekvatne proizvode.

Optika OKO svojim kupcima nudi širok izbor dioptrijskih okvira u svim cenovnim kategorijama, tako da svako može naći okvir koji mu odgovara.
Asortiman metalnih i plastičnih dioptrijskih okvira obuhvata veliki broj različitih oblika, formi, boja i veličina.

Posebno mesto zauzimju dioptrijski okviri renomiranimh svetskih proizvođača Ray Ban, Vogue, Emporio Armani, Luxottica, Sferoflex….

KONTAKT

Optika OKO se nalazi u Karadžićevoj ulici broj 2, a broj telefona je 023 511 872

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh