I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Profesija budućnosti – deca iz Zrenjanina govore o programiranju (VIDEO)

Sa polaznicima prve grupe Školice za programiranje „Studio petlja družili smo se na jednom od njihovih časova. Baš u to vreme, profesor informatike Igor Dunđerski, učio ih je veštinama programiranja u jednom od najpopularnijih igrica Scratch.

Deca ovaj program obožavaju jer se uz pomoć njega prave razne vrste animacija.

– Sve ide u tom pravcu da će informacione tehnologije u budućnosti igrati sve veću ulogu. Naše mišljenje dele i roditelji dece polaznika, Zrenjaninci koji žele da ulože u sigurnu budućnost svoje dece. Mi se trudimo da ih usmerimo u dobrom pravcu i da im damo svo neophodno znanje. Deca ovde dolaze motivisana i kao pripadnici nove generacije, vrlo brzo usvajaju sve profesor podeli sa njima, kažu u „Studiju Petlja“.

Šta o programiranju kažu profesor i polaznici, pogledajte u VIDEO snimku:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

KAKO DECA IZRAĐUJU ANIMACIJE U SCRATCH-U?

-“Studio Petlja” osnovan je da bismo na inovativan, kreativan i interaktivan način, putem radionica i kurseva, naučili  decu osnovama kompjuterskog programiranja, digitalnoj kreativnosti, osnovama elektrotehnike i robotike. Za našu školicu je karakterističan rad na platformi „Scratch“. Upravo zahvaljujući vizuelnom razvojnom okruženju „Scratch“, nastalom na renomiranom MIT Univerzitetu iz Bostona, kreiranje kompjuterskih programa postalo je jednostavno i neodoljivo, kao slaganje kockica. Ova platforma je okosnica “Creative Computing” edukativne metode koja stimuliše kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema, i uči osnovne principe programiranja kroz stvaranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija, video igara, animacija, muzike – pojasnili su nam u novootvorenoj Školici programiranja „Studio Petlja“.

Rad u ovoj školici odvija se u malim grupama. Nastava se održava u prostorijama Školice programiranja za decu u Ulici Makedonskoj 11.

Kurs traje 10 termina po 90 minuta (za mlađe grupe 3 x 30 minuta sa pauzama,za starije grupe 2 x 45 minuta). Termini se održavaju jednom nedeljno u isto vreme. Ukupno trajanje kursa je 3 meseca.

Pre prijave i odlaska na promo čas, roditelji se o Studiju Petlja mogu informisati OVDE.

Prijave za promo čas ili upis u školicu 063692454

www.studiopetlja.edu.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh