I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Sočan i ukusan kao torta: Čoko braunis je prava antistres terapija

Kada je iza vas loš dan, koji biste najradije što pre zaboravili, kada je napolju hladno i pada kiša, pa ne možete u onu šetnju koju ste priželjkivali … Osmeh na lice će vam vratiti čoko braunis, koji prave u poslastičarnici Arena!

Kada vas očekuje stresna nedelja i kada vas ulovi melanholija … osmeh na lice će vam u najkraćem roku vratiti ova penasta čoko bomba.

Možda na prvi pogled čoko brauni izgleda skromno, ali tek kad probate ovaj kolač, shvatite koliko je ukusan. Eto još jednog dokaza da izgled najčešće vara! I da odelo ne čini … kolač!

U mnogim tekstovima piše da je braunis nastao greškom kuvara i poslastičara, jer su istopljenu čokoladu slučajno ubacili u još nepečenu koru ili da je falilo brašna ili da nisu u brzini dodali kvasac…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Sočan i ukusan kao torta

Legendi o nastanku ovog kolača ima mnogo, ali je verovatno najrealnija američka iz XIX veka, tačnije iz Čikaga. Žena tadašnjeg vlasnika Palmer House hotela, gospođa Berta Palmer, zamolila je kuvare da povodom Svetskog sajma, kojim se obeležavalo 400 godina od dolaska Kristofera Kolumba, naprave kolač, koji će gosti moći da jedu bez umazanih ruku filom, nakon čega će nastaviti posmatranje svetske izložbe.

Poželela je da kolač bude manji od parčeta torte, kako bi se lakše pakovao u lunch box, ali da ipak sadrži njene karakteristike, sočnost i pun ukus. Kuvari su uspešno izvršili zadatak i braunis se već preko 120 godina po istom receptu služi i danas dan u Palmer House hotelu u Čikagu.

Postoje razne varijacije na temu čoko braunisa (choco brownies), a u poslastičarnici Arena prave jednu od najpopularnijih – sa kuglom sladoleda na vrhu.

KONTAKT

Tel: 023 510 561 i 064 70 80 324.

Više informacija na: facebook stranici i instagramu.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh