I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Centar za edukaciju i boravak dece – Focus Školigrica

Pitate se ko će da vam čuva decu preko leta i da ih ujedno nauči nešto novo? Ovog leta Centar stranih jezika Focus otvara Centar za edukaciju i boravak dece i pruža vam mogućnost da svom detetu priuštite lepši i sadržajniji raspust.

U vezi sa tim razgovarali smo sa PR menadžerkom Centra stranih jezika Focus, Dinom Tomašev.

Kako se rodila ideja za otvaranje Centra za edukaciju i boravak dece?

– Nakon 20 godina rada sa decom uzrasta od 4 do 18 godina, naš Centar poseduje dovoljno iskustva za otvaranje ovakvog boravka za decu. Takođe, u razgovoru sa roditeljima dece, koja kod nas uče strane jezike tokom školske godine, zaključili smo da bi takav program bio interesantan preko leta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Šta podrazumeva boravak u Vašoj Školigrici?

– U našoj Školigrici postoje dve vrste boravka za decu, celodnevni od 08.00 h do 16.00 h i poludnevni boravak od 08.00 h do 12.00 h. U Školigrici je predviđeno da bude jedna mešovita grupa, koja obuhvata decu uzrasta od 3 do 5 godina. Cilj nam je da, u svakodnevnom radu, stvorimo atmosferu u kojoj se deca osećaju sigurno i prihvaćeno. Deca različitog uzrasta imaju mogućnost da uče jedni od drugih – davanje primera, pomaganje, razumevanje, pažnja… i da se nauče zajedničkom životu bez obzira na razlike. Važno nam je da damo i dovoljno prostora za individualni razvoj svakog deteta. Usmerenim aktivnostima želimo da potpomognemo razvoj fine i grube motorike, kreativnosti, razmišljanja i moći zapažanja.

Kakav je program u Školigrici?

– Naš program se zasniva na učenju kroz igru, koja je dovoljno podsticajna i fleksibilna da dozvoli individualni razvoj svakog deteta. Deca vreme provode u dve prostorije koje sadrže kutak za crtanje i kreativni rad, kutak za čitanje i odmaranje, kao i prostor za igru i interaktivne aktivnosti. Takođe, na raspolaganju im je dvorište, za svakodnevnu igru i uživanje. Sa decom radimo na razvijanju samostalnosti, na tome da sami mogu da obavljaju sve svoje dnevne aktivnosti i radnje – da se samostalno oblače i spremaju, da sami pripremaju svoj sto za obroke, da znaju da pospreme, i slično. Period između 12.30h i 14.00h predviđen je za odmor i opuštanje, uz neku laganu muziku ili lepu bajku.

Da li će deca imati priliku da uče i strani jezik?

– Dva puta nedeljno u trajenju od 45 minuta, deca će imati časove engleskog jezika, kroz aktivnosti prilagođene uzrastu i interesovanjima dece. Deca će se upoznati i sa francuskim, italijanskim i nemačkim jezikom, kao i sa kulturama ovih zemalja. U nastavi jezika koristimo posebno odabrani audio i video materijal, kao i rad na interaktivnoj tabli. Dva puta nedeljno deca će da imti muzički kutak. Učiće pesme na različitim svetskim jezicima, vežbaće intonaciju i razvijaće osećaj za ritam.

Planirane su i sportske aktivnosti?

– Organizovali smo i Sportski satić sa raznovrsnim sportskim aktivnostima i korektivnim vežbama stopala i istezanjem tela, kao i upoznavanjem sa različitim sportovima u saradnji sa poznatim gradskim klubovima.

Akcenat je i na razvijanju kreativnosti kod mališana?

– Sa decom šijemo, pletemo, kuvamo, sadimo, sve radimo kao prave domaćice i domaćini. Planiran je i svakodnevni boravak u prirodi, zatim posete institucijama grada, kao što su bioskop, pozorište, biblioteka, galerije, muzeji Takođe, upoznaćemo ih sa različitim zanatima i profesijama, kao i posete istim. Organizujemo učešće u kreativnim radionicama i različitim manifestacijama i dešavanjima na nivou grada. Naravno, pored svih ovij aktivnosti imaće vreme za igru i slobodne aktivnosti.

Zašto je Vaša školigrica pravi izbor za mališane?

– Radimo u malim grupama, što nam u velikoj meri olakšava upoznavanje svakog deteta ponaosob i praćenje njihovog razvoja. Akcenat nam je na individualnom potencijalu svakog deteta i njihovom razvijanju. Deca usvajaju strane jezike brzo i lako, ali takođe od najmlađeg doba uče i o drugim kulturama i tako šire svoje vidike. Kroz različite metode učenja, kao što su NTC, Montesori i drugi, razvijaju radoznalost i želju za učenjem, čime vežbaju koncentraciju i fokusiranost na pojave i pojmove.

ZAŠTO ŠKOLIGRICA?

–  česte smene aktivnosti prilagodjene razvojnim mogućnostima i interesovanjima dece;
– razvoj grube i fine motorike i grafomotorike, kao i koordinacije oko – šaka;
–  razvoj logičkog razmišljanja i zaključivanja prilagodjeno uzrastu dece;
– deca se na najbolji način socijalizuju, druže, igraju i borave na otvorenom što je više moguće;
–  sva potrebna nega i pažnja usmerena ka svoj deci podjednako, bez izuzetka;
–  sa decom rade vaspitač i profesori stranih jezika koji poseduju neophodno iskustvo u radu sa decom tog uzrasta.

Školigrica počinje sa radom od 1.07.2021. kao Letnja školica za decu, ali rad će nastaviti i od septembra sa redovnom grupom i po unapred planiranom programu.


-U prijatnom ambijentu sa iskusnim vaspitačem i već dobro poznatim predavačima engleskog jezika, svakog radnog dana, u periodu od 8.00 h do 16.00 h, potrudićemo se da ispunimo vreme vašoj deci korisnim i zanimljivim sadržajima – poručuje Dina Tomašev na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Broj mesta u grupi je ograničen, a prijave su već u toku. Iskoristite i specijalne cene koje smo pripremili ovog leta za vas.

Za sve dotatne informacije pozovite Centar za jezike Focus na 0600207319.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh