I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Čarobni svet zemljanog posuđa sve više se vraća u kuvarstvu (VIDEO)

Zasićeni raznim novotarijama u svim oblastima pa tako i u kuvarstvu, pravi gurmani vratili su se posuđu koje pouzdano čuva originalni ukus hrane i održava duže željenu temperaturu, a istovremeno izgleda i luksuzno i domaćinski.

ZEMLJANO POSUĐE SVE POPULARNIJE

Iako prodavnice mešovitog asortimana ne nude preterano bogat izbor, zemljano posuđe sve je popularnije, zahvaljujući privatnim radionicama, koje ističu vrednost zemljanog posuđa kao unikatnog ručno rađenog proizvoda visokog kvaliteta. Ovaj tip posuđa privlači ne samo starije i kupce srednjih godina nego i mlađe generacije i mlade bračne parove koji zemljano posuđe, vaze, ćupove i šolje jednako često traže i za poklon i za toplinu svojih domova. Ovaj tip posuđa nezaobilazan je detalj u etno restoranima i salašima, ali sve češće krasi i obična domaćinstva.

 

PerSu marketi

PRODUŽENI UŽITAK UZ ZEMLJANO POSUĐE

O gastronomskim doživljajima koje pruža ovo posuđe tek mogu da se ispredaju fantastične priče – o izgledu i mirisu slasnog pečenog mesa, o boji povrća, ukusu zapečenog kajmaka, preliva i soseva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nije tajna da vrsni kuvari baš zbog tih finih nijansi u pripremljenim namirnicama vole da pripremaju hranu u zemljanom posuđu, pre svega zbog poznate činjenice da kuvanjem u ovim posudama hrana zadržava autentične ukuse i mirise, a osim toga priprema i posluživanje je jednostavnije.

Prodajna mesta Etno Keramike u Zrenjaninu

Proizvode Etno Keramika d.o.o. možete kupiti na tri adrese u Zrenjaninu,  Pančevačka bb, potom u Robnoj kući „Jovana“ Pere Dobrinovića  bb te u prodavnici „Bajolika“, Žitni Trg 3.
Sve proizvode možete pogledati i poručiti i online na www.etnokeramika.com

Đuvečare kao najkompletniji predstavnici porodice zemljanog posuđa

Đuvečare su unikatne posude prepoznatljivog oblika izvrsni su saveznici u pripremanju hrane na visokim temperaturama. Zbog njihovih sjajnih termičkih vrednosti, hrana ostaje dugo topla. Jela pripremljena u đuvečarama dobila su najviše ocene vrsnih profesionalnih kuvara i hedonista.

RECEPT ZA SARMU

Zabeležili smo kako se u ovom posuđu priprema neizostavno jelo svih domaćica,  sarma, koja samim svojim imenom već mami vodu na usta, a u ovom posuđu dobija i jednu novu dimenziju koju mlađi ponovo otkrivaju,  a stariji joj se vraćaju.

Otkup gvožđa
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh