I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Besplatna analiza šećera u krvi u laboratoriji „Jugolab“ Zrenjanin

Laboratorija „Jugolab“ u Zrenjaninu obeležiće ove godine 14. novembar – Svetski dan dijabetesa besplatnom analizom nivoa glukoze (šećera) u krvi.

jugolab zrenjanin

Ovom akcijom „Jugolab“ želi da pruži šansu većem broju građana da prekontrolišu ovaj važan parametar koji može da ukaže na postojanje dijabetesa. Povećanje glukoze u krvi nastaje usled nedostatka insulina, odnosno onda kada pankreas ne proizvodi dovoljno insulina ili kada organizam ne može efikasno da iskoristi proizvedeni insulin.

Odziv na ovu akciju najviše se odnosi na one koji imaju simptome poput povećane žeđi, čestog uriniranja, pogoršanog vida, malaksalosti, grčeva u nogama, hroničnog umora i glavobolje.

– Visok nivo šećera ne mora uvek biti znak za uzbunu, ali se taj podatak ne sme zanemariti, već u skladu sa preporukama lekara tražiti rešenje kako da se vrati u granice normalnih vrednosti. Naša laboratorija u Zrenjaninu počinje da radi u 7h i molimo sugrađane koji su zainteresovani, da 14. novembra dođu najkasnije do 10 sati. Pre toga ne treba da doručkuju, odnosno za ovaj tip analize poželjno je ne uzimati hranu 12 sati pre vađenja krvi, kažu u laboratoriji „Jugolab“ Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Normalne vrednosti glukoze u krvi kreću se od 3,6 do 6,1 mmol/L.

„JUGOLAB“ ZRENJANIN

Dr Vase Savića 36b (preko puta bolnice Đorđe Joanović)

023/315-03-85

zrenjanin@jugolab.rs

RADNO VREME:

Radnim danima od 7.00 – 19.30 časova

Subotom od 7.00 – 13.00 časova.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh