I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Ordinacija „Mikroskop“: Besplatan pregled za osobe sa nepravilnim položajem zuba

Nepravilan položaj zuba nije redak problem u današnjoj populaciji. Ove nepravilnosti najviše smetaju onima koji daju važnost estetskom izgledu, međutim stomatolozi redovno apeluju da problem nepravilnog položaja zuba vremenom može da dovede do ozbiljnih oboljenja. Srećom, mogućnosti koje nudi savremena stomatologija dale su šansu pacijentima svih uzrasta da zube dovedu u pravilan položaj. Tako danas nije retko da osobe srednje životne dobi nose fiksne proteze za ispravljanje, a nisu retki ni pacijenti stariji od 50 godina za koje takođe postoji rešenje.

U relativno mladoj ali sve traženijoj Stomatološkoj ordinaciji „Mikroskop“ u Zrenjaninu, vrlo često se traže usluge ispravljanja nepravilnog položaja zuba. Dr Vera Tapado kaže da je ovo pokazatelj da populacija polako shvata koliko je važno očuvati svoje zube.

Stomatološka ordinacija „Mikroskop“ Zrenjanin

– U današnje vreme ispravljanje nepravilnosti zuba i vilice moguće je napraviti u svakoj životnoj dobi, pa svako može imati lepe i pravilne zube. Ortodonskom terapijom ne rešavaju se samo estetski, već i funkcionalni problemi poput povećanog trošenja zuba ili bolova u mišićima i zglobovima, kaže dr Tapado za portal I love Zrenjanin.

Stomatološka ordinacija „Mikroskop“ organizuje BESPLATAN PREGLED za sve koji imaju problem nepravilnog položaja zuba, bez obzira na uzrast. Tako će 2. novembra u ovoj ordinaciji dr Vera Tapado i dr Kristina Vicko iz novosadske Stomatološke ordinacije „Orto4u“ tog dana u periodu od 9 – 13h vrštiti besplatne preglede i davati savete pacijentima na koji način mogu da reše problem nepravilnog položaja zuba. Zbog ograničenog vremena, potrebno je da se zainteresovani prijave do 1. novembra pozivanjem broja 063 70 64 095

– Ortodontski pacijent je osoba koja ima problem krivih zuba, nesklada gornje i donje vilice i lošeg zagrižaja. Krivi zubi često nisu samo problem estetike. Krivi zubi su nekad samo simptom većeg problema zagrižaja, nesklada vilica i problema sa žvakanjem i viličnim zglobom. Treba zamisliti da su zubi zglobne površine koji kada su pravilno postavljeni, pravilno prenose sile žvakanja na parodoncijum (desni) i kosti, i tako omogućuju održavanje zdravlja žvačnog aparata. Često kad čujemo termin ortodoncija, mislimo na proteze za decu, međutim ispravljanje nepravilnog položaja zuba nije vezano za uzrast. Pravo vreme za prvu posetu ortodontu je kada dođe smena gornjih dvojki, što je prosečno između 7-8 godine. Međutim, ovaj poziv koji upućujemo Zrenjanincima, usmeren je na sve osobe, bez obzira na godine, s obzirom da se nepravilan zagrižaj može korigovati i u srednjim pa i kasnijim godinama. Razlika je u aparatu koji će se primeniti. Mobilni aparati se koriste u toku rasta deteta, kada dete ima takozvanu mešovitu denticiju, odnosno prisustvo mlečnih i stalnih zuba. Kada je rast završen, a svi stalni zubi iznikli, primenjujemo fiksni ortodontski aparat u cilju preciznih pomeranja zuba, postizanja optimalnog zagrižaja i estetike lica i osmeha, kaže dr Vicko pozivajući Zrenjanince da iskoriste ovu priliku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na pitanje da li će biti moguće da se pacijenti tog dana i dogovore o početku neke od usluga, dr Vicko dodaje:

– Prva konsultacija uključuje klinički pregled zuba i vilica, prilikom čega se pacijenti mogu upoznati sa svojim slučajem. Za preciznu dijagnozu i dalji tok lečenja neophodno je uzeti otisak zuba (izraditi gipsani model), uraditi fotografije i rtg snimke. Prilikom prve posete uz klinički pregled moguće je odraditi uzimanje otisaka i fotografija lica i zuba, što je prvi korak dijagnostike. Analiza svih podataka omogućuje da se napravi pravilna procena i osmisli plan lečenja.

DR KRISTINA VICKO

Doktorant je i istraživač na naučnom projektu na Medicinkom fakultetu u Novom Sadu. Pet godina radi kao opšti stomatolog u privatnoj praksi, a deo je tima ORTO4U od početka 2017. godine. Aktivni je učesnik mnogih kurseva, od kojih je najznačajniji Tweed kurs na tipodontima u Tucsonu, Arizona, USA, 2019. godine i klinički kurs na Stomatološkom Fakultetu u Beogradu na Klinici za Ortopediju Vilica koji je trenutno u trajanju. Dr Kristina Vicko se trenutno nalazi na specijalističkim studijama iz ortopedije vilica i uporedo pohađa doktorske studije iz oblasti kliničkih istraživanja. Studije stomatologije završila je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Dobitnik je nagrada Srpskog lekarskog društva i Društva lekara Vojvodine za najbolji uspeh na studijama. U toku studija bila je stipendista fonda Dositeja (Fonda za mlade talente).

Dr Kristina Vicko

NOVI SAJT STOMATOLOŠKE ORDINACIJE „MIKROSKOP“

Stomatološka ordinacija „Mikroskop“ od nedavno ima svoj sajt koji obiluje mnoštvom korisnih informacija, ali daje i mogućnost kontakta sa dr Verom Tapado. U galeriji fotografija mogu se videti radovi nakon pružanja usluge ugradnje implanata, postavljanja fiksne proteze i ostalog. Adresa sajta je http://ordinacijamikroskop.rs

Odgovore na najčešća pitanja o nošenju fiksne proteze poput: Da li je nošenje fiksnog aparata neugodno? Koliko se dugo mora nositi fiksni aparat? Hoće li rezultati terapije biti trajni? Koliko se često mora dolaziti na kontrole, potražite na posebnoj stranici ORTODONCIJA

Stomatološka ordinacija „Mikroskop“ nalazi se u Ulici vojvode Petra Bojovića 27/22 u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh