I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Pet razloga zašto je važno imati bar jedan kuvani obrok dnevno

U restoran kuvane hrane za poneti „Stašine đakonije“ u Savezničkoj ulici, dolazi sve više mladih ljudi. To je jedan od pokazatelja da se potrebe i navike menjaju, i da svest o važnosti unosa kuvane hrane raste. Ovde kažu da je mahom reč o studentima, ali i mladim ljudima koji svoje radno vreme provode ispred računara.

– To je nešto što me iskreno raduje. Verujem da su sami uvideli razliku između kuvanog, kompletnog obroka i neke brze hrane. Ti mladi sada u velikom broju predstavljaju naše kupce, i pridružili su se porodičnim ljudima koji zbog obima posla i radnog vremena danas imaju najmanje vremena. Mnoge stvari su se promenile, u velikoj meri obim posla i radno vreme. Sada je već nekako prihvatljivo da ručamo u 17, da večeramo oko 20 sati. Na nama je da nađemo način da se izborimo sa tim. Kuvani obroci jesu jedan od načina. Šta god da radite, i gde god da radite, uvek imajte na umu da naš organizam nije mašina, i da i te kako reaguje na ono što mu dajemo. Jedan kuvani obrok dnevno je najmanje što možemo da uradimo za svoje zdravlje, kaže Stanislava Dragojlo Trifunjagić, vlasnica „đakonija“.

Da se više računa vodi o zdravlju među zaposlenim svetom, pokazuje i podatak da u Zrenjaninu ima firmi koje svojim radnicima u ovom objektu poručuju obroke.

– Tako je. Ima firmi u kojima se zaposleni bave teškim fizičkim radom, i kojima je kuvana i raznovrsna hrana neophodna. Za takve firme pripremamo i supe ili čorbe, glavna jela sa mesom i varivom, a vrlo su raspoloženi i za dezerte, kaže Stanislava.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PET RAZLOGA ZAŠTO SU KUVANA JELA BOLJA OD BRZE HRANE

1. Na prvom mestu je zdravlje. Naš organizam bolje i lakše funkcioniše ukoliko se unese nešto „na kašiku“. Mislim da sami možemo da procenimo da li ćemo sebi učiniti dobro ako pojedemo testo, ili ako pojedemo čorbu, varivo od povrća, meso, kaže Stanislava.

2. Sve manje vremena imamo da pripremamo kuvanu hranu. Najpre treba da odemo u nabavku namirnica, a onda da minimum sat vremena odvojimo za pripremu kuvanog obroka. To ne znači da treba da se okrenemo „brzoj“ hrani, već treba pogledati ponudu ovakvih restorana i objekata koji nude gotova kuvana jela, kompletne obroke.

3. Ukoliko neko dođe ovde i pazari hranu za celu porodicu, ima mogućnost da za svakoga kupi ono što voli. Neko voli ribu, neko piletinu, treći opet vole svinjsko meso, a naročito što se tiče priloga, tek tu ima raznovrsnog izbora. Ako svakome ugodite, to znači i da će se manje hrane bacati.

4. Neke porcije, zbog obimnosti, ne mogu da se pojedu iz jednog puta. Za razliku od brze hrane, kuvano jelo može da se podgreje, a da ne izgubi puno na ukusu.

5. Na kraju, kada kupite kompletni kuvani obrok, a ne gubite vreme da nakon napornog dana pripremate jelo, više vremena vam ostaje za porodicu. Bukvalno je potrebno 5 minuta da servirate gotov obrok i da uživate u hrani. Pritom, svako jede ono što voli i šta je poželeo tog dana, kaže na kraju razgovora naša sagovornica.

Kako izgleda kompletan ručak za poneti za 300 dinara, pogledajte OVDE

Pre nego što se uputite po svoj obrok, na Fejsbuk stranici „Stašine đakonije“ možete pogledati šta je tog dana na meniju. Vlasnica uredno obaveštava svoje mušterije, kako bi napravili najbolji izbor.

Radno vreme je od 10 do 16 časova svakog radnog dana, vikendom objekat ne radi.

Kontakt telefoni  063 495969 i 069 49 59 669

Pročitajte još: Kako su „Stašine đakonije“ zemenile fast food i osvojile Zrenjanince

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh