I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Auto centar „Optima“: Spremni za zimu ?

Pripreme za zimsku sezonu u Auto centru Optima otpočele su ponudom besplatne monataže zimskih peumatika.

Akcija će trajati do kraja oktobra, a u tom periodu vlasnici automobila moći će da donesu prošlogodišnje ili nove zimske gume, koje će im serviseri namontirati bez naknade.

“Na ovaj način želimo da motivišemo vozače da spremni uđu u zimsku sezonu koja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja traje od 1. novembra do 1. aprila. Ne treba zaboraviti proteklu zimu i velike količine snega na putevima kada su zimske gume bile od izuzetnog značaja“, kažu u Optimi.

 

KO ? – ZIMSKA GUMA

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za razliku od letnjih, zimske gume se ne stvrdnjavaju na niskim temperaturama. U specijalizovanim prodavnicama se mogu prepoznati po specifičnim šarama na gazećem sloju, a sa strane po oznakama M+S (Mud + Snow – za blato i sneg), ili utisnutom pahuljom. Zimske gume stavljaju se na obe osovine, i prednju i zadnju. Montiranje guma samo na prednju osovinu može dovesti do zanošenja, proklizavanja i zakretanja vozila u krivinama.

zimska-letnja

KADA ?  – SA PRVIM PADOM TEMPERATURE

Preporuka je da se zimske gume postave kada temperatura vazduha padne ispod +7°C. Tada su vremenski uslovi promenjivi, i letnje gume više ne mogu pružiti pun efekat u uslovima kiše, blata na putu i mraza. Specifičan dizajn zimskih guma karakterističnih po lamelama i dubokim kanalima, u takvim situacijamama igraju glavnu ulogu. Šare na gumama dizajnirane su tako da odvode vodu i omogućavaju gumi bolje prijanjanje. Tu do izražaja dolazi specijalna smeša od koje su gume izrađene, koja je na bazi silike.

zimska-guma

ZAŠTO ? – BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

Bezbednost svih učesnika u saobraćaju jednako je važna. Tokom vožnje se mora razmišljati i o aktivnim i pasivnim učesnicima kakvi su putnici u automobilu. U slučaju nepredviđenih situacija, automobil koji ima zmske gume, imaće manji zaustavni put. Testovi koji su rađeni na ledu pokazali su da zaustavni put sa letnjim gumama, pri brzini od 30km/h, iznosi 68m, a sa zimskim gumama 57m, što je nekad presudno da bi se izbegla saobraćajna nezgoda.

guma-na-snegu

GDE ?  – U „OPTIMI“

U Auto centru „Optima“, osim besplatne montaže mogu se kupiti zimski pneumatici najvećih proizvođača. U njihovom prodajnom i servisnom centru mogu se dobiti sve informacije o pogodnostima za kupovinu.

gume-optima

AUTO CENTAR “OPTIMA”

Miletićeva 85, Zrenjanin

023/526.027, 526.747, 533.544 mob. 062/526.747, 062/526.027

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh