I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Akupunktura – terapija otklanjanja bola i lečenja određenih bolesti pomoću tankih iglica

Akupunktura je deo kineske tradicionalne medicine, a prvi pisani dokumenti o njenoj upotrebi i delovanju se javljaju pre oko 5.000 godina.

Uvođenje u upotrebu i njen izum se pripisuju kineskom caru i lekaru Huang Tiju, a klasičan opis akupunkture nalazi se u najstarijoj medicinskoj knjizi na svetu ( Knjiga o unutrašnjem).

Otklanjanje bola

Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja određenih bolesti pomoću tankih iglica koje se zabadaju pacijentu u precizno odredjene tačke. Reč akupunktura potiče od latinskih reči acus (igla ) i pungere (ubosti).

Po kineskoj tradicionalnoj medicine, akupunkturne tačke su smeštene duž linija ( meridijana) po kojima teče či (vitalna energija).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Trenutna naučna istraživanja podržavaju efikasnost akupunkture u smanjenju odredjenih tipova bola i post operativne mučnine. Koža na akupunkturnim tačkama ima manji električni otpor nego ostala površina kože. Delovanjem na ove tačke moguće je ublažiti osećaj bola. Na stimulisanje nervnih završetaka koji se nalaze ispod površine kože naš organizam odgovara tako što luči povećanu količinu prirodnih sredstava za potiskivanje bola kao što su endorphin I enkefalin, kao I nekih neuralnih hormona, pre svega serotonina.

U medicini je poznato da endorphin, pored umanjenja bola, deluje još i tako što snižava krvni pritisak i opušta mišiće, smanjuje osećaj uznemirenosti, te takođe pomaže u prevenciji i lečenju nekih srčanih oboljenja.

Priznata od Svetske zdravstvene organizacije

Godine 1979. akupunktura je priznata od Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) kao metoda lečenja sa tačno definisanim indikacijama i kontraindikacijama (uglavnom za sve akutne i hronične bolne sindrome), što potvrđuje i činjenica da se akupunktura navodi kao metoda lečenja u savremenim kliničkim udžbenicima poput neurologije, ortopedije, fizikalne medicine, ginekologije itd. Iste je godine SZO dala listu bolesti pogodnih za lečenje akupunkturom. Ta lista indikacija je u sledećih dvadesetak godina modifikovana s obzirom na napredak neurologije te kliničkih i naučnih dokaza o jelovanju akupunkture te povoljnoga učinka u mnogim bolesnim stanjima i sindromima.

Američki Institut za zdravlje je 1997. godine izdao konsenzus o akupunkturnom lečenju, zasnovan na kliničkom ispitivanju

Indikacije

Apsolutne indikacije: postoperativna mučnina i povraćanje, mučnina i povraćanje usled hemoterapije, mučnina i povraćanje u trudnoći, postoperativna dentalna bol
Relativne indikacije: bolesti zavisnosti, rehabilitacija nakon moždanog udara, glavobolja, dismenoreja, „teniski lakat“, fibromijalgija, miofascijalna bol, osteoartritis, bol lumbosakralnog područja, sindrom karpalnog kanala, astma.

Akupunktura nema negativnih efekata po organizam jer uravnotežuje energiju u organizmu. Primenjuje se od strane kvalifikovanog lekara koji je edukovan za akupunkturu, jednokratnim iglama.

U ordinaciji Geamedica se ovom metodom lečenja uspešno bavi anesteziolog – akupunkturolog Dr Goran Latovljev.

POVOLJNOSTI PRILIKOM PLAĆANJA

Plaćanje putem administrativne zabrane i čekovima građana na 3 mesečne rate.

KONTAKT

Kontakt putem telefona 023/ 528-271 ili 065/ 222 99 10.
Ul. Dr Kornela Radulovića 42. u Zrenjaninu.
Radno vreme 9 – 19 h
Subotom po zakazivanju

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh