I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

5 saveta za topliji dom ove zime

Ukoliko snežne dane ne provodite na zimovanju, verovatno želite da vam hladni dani prođu što pre i da što manje osetite zimu koja nam je tek stigla. Ako niste bili u mogućnosti da odradite demit fasadu na kući, potrebno je da preuzmete brze pripreme svog doma.

saveti-za-toplotnu-izolaciju

Prvo što treba da proverite je da li vrata i prozori na vašem domu zaptivaju. Veliki trošak za grejnu sezonu je ukoliko vazduh struji kroz otvore, jer se time energija troši uzalud. U ovakvim slučajevima i najmanji otvor stvara probleme. Kako bi se zaštitili najpogodnije je postaviti zaptivne trake koje možete pronaći u veilikim zrenjaninskim maloprodajnim centrima „Ogrev“-a po ceni od 32,54 dinara po metru. Ovde možete pronaći  širok izbor drvenih i pvc prozora i vrata, sa izuzetnim izolacijonim karakteristikama. Pored toga što krase dom, vrata služe za uštedu toplotne energije. Preporučujemo pvc vrata i prozore domaće firme PEŠTAN. Njihova vrata obezbeđuju dobru toplotnu i zvučnu izolaciju, kojoj doprinosi višekomorni sistem ojačan metalnim profilom uz zaštitu od korozije.

Na prozore je najbolje staviti zavese tamnijih nijansi, jer će privući toplotu sunca koja u zimskim mesecima nije zanemarljiva.

saveti-za-toplotnu-izolaciju-001

Ukoliko vaša kuća ili stan nema izolaciju, dobro je iza radijatora staviti stiropor kako toplota ne bi napuštala prostoriju. Ako koristite peć na čvrsto gorivo iza nje stavite lim. „Ogrev“ nudi širok izbor „čarobnih peći“ koje su od kombinacije šamota, lima i tuča, a cene im variraju u zavisnosti od toga koliko kvadratnih metara greju. Pored velikog izbora peći možete pronaći i kompletan ogrevni materijal .

Gubitak toplotne energije kroz plafon može biti i do 30%. Najbolja zaštita je u mineralnoj vuni koja će doprineti uštedi toplotne energije. Takođe, mineralna vuna obezbeđuje zvučnu izolaciju i protivpožarnu zaštitu, a potpuno je ekološki ispravna. Izolaciji treba posvetiti posebnu pažnju, jer se otplati kroz 3 do 5 godina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Plakare ili orrmane najbolje je postaviti na spoljne zidove, jer je to jedan vid izolacije zidova. Ukoliko imate kuću, zasadite četinare u dvorištu, jer će je oni štititi od hladnih zimskih vetrova.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh