I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

„Dr Popović“, ordinacija koja garantuje zdrav osmeh

U ordinaciju „Dr Popović“ nije nas odvela zubobolja, nego znatiželja. Već duže vreme smo imali u planu da obiđemo jednu od prvih privatnih ordinacija u gradu koja je dve decenije gradila ime isključivo kvalitetnim radom. U naselju 4.juli u prizemlju zgrade broj 32, nalazi se moderna ordinacija kakvom ne mogu da se pohvale ni mnoge stomatološke poliklinike u gradovima većih od Zrenjanina. Stanovnici ovog naselja dobro znaju da je upravo ova zgrada najživlja, zbog izuzetno velikog broja ljudi koji svakodnevno koriste usluge ordinacije „Dr Popović“.  Jedni od brojnih korisnika tog dana bili smo i mi, mali deo IloveZrenjanin tima koji je rešio da deluje u pravcu preventivne nege zuba.

Za mnoge ljude intervencije na zubima jesu izuzetno stresne situacije.  Hladne čekaonice državnih ustanova često nisu ambijent u kojem se možemo opustiti. I zato smo se potpuno drugačije osećali  u savremeno uređenom  prostoru u okviru kojeg su organizovani  prijemno odeljenje, ordinacije i čekaonica. Pogledom na  čekaonicu zadovoljno smo se nasmejali jer smo znali da ovde enterijer ne podiže cenu, i da nije tako koncipiran da bi stvarao predrasude već da pacijentima pruži komfor i udobnost. Iako vlada velika gužva i pacijenti se smenjuju velikom brzinom, ovde se red zna. Stomatološke sestre prozivaju jednog, pripremaju drugog … a treći smo mi.

Dok čekamo naš red, pratimo situaciju i jednu veoma važnu činjenicu – izgled lica svakog pacijenta po izlasku iz ordinacije! Zabrinut, kod nekih i bolan izraz promenio se u široki osmeh. Dakle, sve je jasno – ovde se rešavaju problemi, na licu mesta. Iz ordinacije se čuje onaj prepoznatljiv zvuk stomatoloških aparata praćen pričom doktora Predraga Popovića koji  je jednom od brojnih pacijenata tog dana, raspoloženo davao savete o održavanju zuba.

Red je stigao i na nas. U ordinacijama vlada izuzetan sklad, higijena je na zavidnom nivou, a pažnju okupira najsavremenija oprema koja se u ovom momentu koristi u stomatologiji. U želji da saznamo stanje kompletne vilice iskoristili smo sve prednosti najnovijeg digitalnog OPT aparata koji jednim snimkom pruža uvid u stanje svakog zuba ponaosob. I to je izuzetna prednost koju ova ordinacija može da ponudi svojim sugrađanima – da na jednom mestu dobiju kompletnu dijagnostiku i sačuvaju dragoceno vreme koje su do sada gubili u šetnji od ordinacija do posebnih kabineta za snimanje zuba.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ortopan naše koleginice pokazao je sjajano stanje pa smo uz olakšavajući osmeh mogli da nastavimo razgovor s doktorom Popovićem, specijalistom oralne hirurgije, vlasnikom i osnivačem ove ordinacije.

– Svest o preventivnom održavanju higijene usne duplje i zdravlja zuba još uvek nije dovoljno razvijena. Ipak primeti se razlika između Zrenjaninaca  i stanovništva iz seoskih sredina koji manje vode računa o stanju zuba. Zdravi zubi jesu ulaganje u zdravu budućnost svakog pojedinca, i teško je usaditi svima saznanje da mnoge pa čak i izuzetno teške, hronične bolesti imaju direktnu vezu sa obolelim zubima. Međutim, ohrabruje činjenica da danas imamo razvijenu naviku da cele porodice dolaze na preglede, što govori o svesti roditelja da svojoj deci od najmlađih godina ukazuju na važnost zdravlja cele usne duplje. Svakog od naših pacijenata, bez obzira na starost i problematiku sa kojom dođe, ispratimo savetom i praktičnom preporukom – pojasnio je doktor Predrag Popović.

Deca često imaju problema sa nepravilnim rastom i položajem zuba u vilici, a prema rečima doktora Popovića, rešavanje tog problema sada je rutina ne samo kod njih nego i kod odraslih. Velika podrška u timu ordinacije “Dr Popović” jeste doktorka Snežana Stojin koja se  bavi upravo pomenutom problematikom. Zahvaljujući savremenim rešenjima i stručnom pristupu, sada se nepravilan rast zuba može ispraviti i kod odraslih fiksnim ortodontskim aparatom. Preduslov je, prema rečima doktorke Stojin, zdrava struktura vilice i zuba. Dakle, problem se rešava i kod onih koji nisu na vreme reagovali i popravili rast zuba u dobu razvoja vilice kada je to najlakše izvodljivo.

– Razni oblici oboljenja zuba često zahtevaju oralnu hiruršku intervenciju – nastavlja razgovor doktor Popović za kojeg se u našem gradu upravo vezuje najveća stručnost u toj oblasti. – Od naizgled bezazlenog karijesa stvore se ogromni problemi koji se mogu rešiti hirurškom intervencijom, a u nekim slučajevima upravo hirurgijom pravimo prostor, odnosno podlogu za ono o čemu je doktorka pričala, ugradnju ortodontskih aparata – kaže naš sagovornik.

Mišljenje svakog člana ovog uigranog tima jeste da je  svaki zub izuzetno važan sve dok može da se izleči. Visok stepen brige i stručnosti posvećuje se da bi se prirodni zubi očuvali ali u nekim situacijama uz sve napore, zube nije moguće spasiti. Vađenjem zuba i neestetski prihvatljivim izgledom nijedan pacijent nije došao u situaciju da ne može da reši problem te vrste. Naprotiv. Upravo za ordinaciju koju je i naša ekipa danas posetila, važi glas da ima izuzetno razvijenu stručnost za ugradnju implantanata. Ugradnja implantanata mnogima pruži novi pogled na život, vraća izgubljeno samopouzdanje  i veru u zdravlje. Naročito onima koji su dugogodišnjim lošim odnosom i neadekvatnim održavanjem izgubili prirodne zube. Gledajući galeriju jednog broja pacijenata ordinacije „Dr Popović“, bili smo prijatno iznenađeni efektom koji se postiže stručnom ugradnjom implantanata. Široki osmesi na kojima se protetske nadoknade na implantima ne razlikuju od prirodnih zuba, potvrdili su našu priču o stručnosti doktora Popovića.

I dugo bismo mi još o tome šta se može sprečiti i da li se može zalečiti, da se u ordinaciji nije stvorila gužva, zbog čega nismo želeli da poremetimo uigrani ritam i zakazane termine za svakog pacijenta o čemu se vodi naročita briga. Ovde gde smo ljubazno dočekani, vratićemo se ponovo. Sa doktorom Popovićem dogovaramo naredni sastanak koji ćemo posvetiti priči o estetskom izgledu zuba i savremenim rešenjima u toj oblasti.

Napuštamo ovu vrhunsku ordinaciju, zadovoljni saznanjem da smo vlasnici zdravih zuba, ali i da smo pronašli mesto na kojem ćemo svoj osmeh, nekom narednom prilikom, dovesti do savršenstva.

      Ordinacija Dr Popović, 4.juli 32/2, Zrenjanin  023.549.135

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh