I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

„Zvezdarske zvezdice“ oduševile publiku

Muzička predstava „Zvezdarske zvezdice“ oduševila je zrenjaninsku publiku koja se u subotu uveče okupila u Kulturnom centru. Iako je bilo skeptičnih najava da ovaj žanr neće biti interesantan u tolikoj meri da bi okupio punu salu, ispostavilo se da bi predstave u kojima dominira muzika mogle biti itekako interesantne u nekom redovnom repertoaru.

Jedna od najpoznatijih u srpskom glumištu, Gorica Popović, pisac je, reditelj, kostimograf, scenograf i jedna od nosećih uloga u predstavi.

Radnja ovog jedinstvenog pozorišnog naslova smeštena je u Beograd 1935. godine, a prati jednu probu Ženskog zvezdarskog pevačkog društva čije su članice beogradske dame zaljubljene u umetnost i muziku. Dame organizuju priredbu za godišnjicu svog društva i uz pomoć jedinog gospodina u koga su sve pomalo zaljubljene, uspevaju da naprave nezaboravnu zabavu sa mnogo pesme i igre. Muzička kulisa ove predstave obuhvata stare šlagere, vesele kuplete, poneku varošku tj. starogradsku pesmu. Na sceni su briljirale izvrsne glumice Tanja Bošković, Dara Džokić, Jelica Sretenović, Katarina Gojković, Sofija Juričan, Anita Mančić i Katarina Žutić, a sjajan doprinos dali su  Goran Sultanović i Radomir Nikolić.

I Taxi Zrenjanin

Glumci su ispraćeni sa bine snažnim aplauzima, i sudeći po nasmejanim licima, Zrenjanincima je upravo ovakva predstava nedostajala.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
  • Divider

  • Divider
Na vrh