I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Kultura

Zrenjaninsko pozorište priprema novu predstavu – „Vlast“

Dramska scena zrenjaninskog pozorišta „Toša Jovanović“ priprema novu predstavu „Vlast“ po scenariju jednog od najvećih domaćih komediografa, Branislava Nušića, a režiju potpisuje Dušan Petrović.

predstava-vlastDetalj sa jedne od proba nove predstave

U jednom od nedavno datih intervjua, Petrović je naveo da publika ovaj put neće gledati klasičnog Nušića.

-Postavka ovaj put neće biti klasična, bar ne u delovima koje dopisujemo sami. Namera mi je da napravim predstavu koja će po svojoj formi biti otvorena, neki delovi u njoj nikada neće biti fiksirani i glumci će imati slobodu da u svakom igranju nešto promene i improvizuju. Kao u kabaretskoj predstavi ili stend-ap komediji, kaže reditelj.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Na pitanje zašto baš „Vlast“, Petrović kaže:

– „Vlast“ je nedovršeni komad koji je Nušić počeo da piše pred kraj svog života. U njegovim spisima je pronađeno svega dvadesetak strana teksta, tek samo prvi čin komedije u kojoj se može samo naslutiti kako bi se radnja zapravo razvijala. Zapravo pisac je samo zadao temu i skicirao likove. Vlast kao tema je svakako veoma inspirativna i kod nas stalno aktuelna. Za mene predstavlja izazov da pokušam da u Nušićevom duhu napravim celovito scensko dešavanje.

Probe su u toku, a premijera je zakazana za 12. decembar.

Uloge u novoj predstavi tumače Dejan Karlečik, Vesna Varićak, Mirko Pantelić, Jovan Torački, Jelena Šneblić, Stefan Juanin, Miljan Vuković, Sanja Radišić Subotić, Dragan Đorđević, Nataša Luković, i Zvonko Gojković.

Izvor: I love Zrenjanin, list „Zrenjanin“/Ljiljana Bailović

  • Divider

  • Divider
Na vrh