I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Zrenjaninski Narodni muzej nominovan za Evropski muzej godine

Zrenjaninski Narodni muzej nominovan je za godišnju nagradu Evropski muzej godine za koju se ove godine bore 42 institucije tog tipa. Vest o nominaciji obradovala je i lokalnu javnost i zaposlene u toj instituciji.

noc-muzeja-zrenjanin-2014-31

– Muzejski evropski forum je asocijacija koja broji tridesetak država članica, i svake godine se iz svih tih država bira po jedan član žirija za izbor Evropskog muzeja. U avgustu je naš muzej posetila članica žirija Širli Kolijer. Ona se prijatno iznenadila ne očekujući u maloj sredini ovako veliki prostor i toliki broj eksponata. U novembru je bio drugi član žirija, potajno i mi to tada nismo ni znali. Ova nominacija je priznanje svim zaposlenima u muzeju, naročito mladima koji prate sve ono što se dešava u muzeološkoj struci, rade na približavanju muzeja mladim ljudima, njihovim posetama u što većem broju i na taj način mi u stvari stvaramo naše buduće konzumente, rekao je direktor Narodnog muzeja Zrenjanin, Vidak Vuković

Dobitnik nagrade Evropski muzej godine biće poznat u maju 2015. godine u Glazgovu, kada će žiri sastavljen od stručnjaka iz 21 zemlje članice Saveta Evrope saopštiti svoje odluke.

PerSu marketi
  • Divider

  • Divider
Na vrh