I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Zrenjaninski kamerni orkestar u Temišvaru

Zrenjaninski kamerni orkestar „Camerata Panonnica“ održao je sinoć koncert u Gradskoj kući u Temišvaru.

– Zadovoljan sam što smo održali koncert u jednoj akustičnoj sali koja je retkost i u našoj zemlji a i publika nas je odlično prihvatila, kaže Roman Bugar, predsednik Izvršnog odbora kamernog orkestra.

– Ovaj orkestar za sada ima šesnaest muzičara, profesora muzike i učenika a cilj nam je bio da okupimo profesionalne muzičare koji sviraju u našoj zemlji i inostranstvu i da ih vratimo u grad, nastavlja Bugar.

Njegovo mišljenje i pozitivne utiske o nastupu deli i dirigent, Mikica Jevtić. On je po prvi put nastupio u ovoj postavi i izazvao oduševljenje mnogobrojne publike. Iza sebe ima izuzetnu biografiju, rođen je u Nemačkoj a diplomirao dirigovanje na Nacionalnoj akademiji Ukrajine u Kijevu. Bio je dve godine dirignet Simfonijskog orkestra i Opernog teatra grada Dnjepetrovska u Ukrajini a  s gudačkim orkestrom Kraljevske muzičke škole nastupao je u Španiji, Poljskoj, Nemačkoj i Portugaliji. Od 2011. je stalni dirigent Orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade na Međunarodnom takmičenju dirigenata  u Kijevu 2006. godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Odličan utisak na publiku ostavila je i Irena Josifoska, solistkinja vilončela koju je publika u dva navrata vraćala na bis. I ona iza sebe, upkost tome što je mlada,  već ima 30-tak  priznanja.

U narednom periodu, kako saznajemo u planu je da se„Camerata Panonnica“ proširi dolaskom nekoliko  gudača, a istovremeno se planiraju nastupi u gradovima i mestima u našoj zemlji i inostranstvu, prvenstveno onim koji nemaju orkestre sličnog tipa.

Tekst i fotografije : Maja Pandurov

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh