I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Zrenjaninski horovi doneli dve nagrade s Ohrida

Na međunarodnom horskom festivalu u Ohridu, hor Muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio je prvu nagradu u kategoriji omladinskih horova, a Žene Mironosice u kategoriji odraslih ansambala ovenčane su trećim mestom. Prvi utisci nakon dodele nagrada stižu iz redova ovog hora.

Ohridski horski festival prvi put je održan pre deset godina. Ansambli su kategorisani prema godinama starosti pevača u dečije, omladinske i, takozvane, odrasle horove. To je smotra takmičarskog tipa koja okuplja horove najrazličitijih profila iz brojnih zemalja. Ove godine nastupili su ansambli iz Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Turske, Poljske, Češke, Letonije, Srbije i Bugarske, a apsolutni pobednik festivala upravo je jedan bugarski dečiji hor.

Žene Mironosice su po drugi put učestvovale su na ovom festivalu, i osvojile treće mesto u okviru svoje kategorije. Zorica Kecić, dirigent i članice hora vredno su radile i trud je doneo rezultate.

Fordomanija

-Zadovoljna sam – kaže Zorica Kecić – zato što je u našoj kategoriji  bilo mnogo horova sa brojnim članstvom, a nas je bilo petnaest, i osvojile smo bronzu, sportskim terminom rečeno.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovakve smotre uvek donose horovima nova iskustva i prilike za nastupanje.

-Festivali su značajni za svaki hor, takmičenja su motiv za dalji rad i nove uspehe. Dobili smo i poziv za sledeću godinu od organizatora jednog festivala u Solunu u Grčkoj. Nadamo se da ćemo uspeti sve lepo da organizujemo, kao što smo i ove godine, i da ćemo i tamo učestvovati, kaže Zorica Stanković predsednica Crkvenog pevačkog društva Žene Mironosice.

Horski festivali nisu samo takmičenje i ostvarivanje poslovne komunikacije, već i druženje i upoznavanje novih sredina.

-Prve kontakte ostvarili smo na revijalnom nastupu, na otvaranju festivala, kao i tokom drugih festivalskih aktivnosti. Lepo smo se družile sa jednim hrvatskim horom. A i Ohrid smo doživele na svoj način, od arheološkog lokaliteta, preko uživanja u lepoti Ohridskog jezera, do posete svetinjama tog kraja, ističe Olga Antonijević, članica hora.

Omladinski hor MŠ Josif Marinković pod dirigentskom palicom Zorice Kozlovački, u svojoj kategoriji našao se među ansamblima koji su dobili prvu nagradu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh