I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Zrenjaninski hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ oduševio publiku u Negotinu

Pobednik „Natpevavanja“ 2017. Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina pod upravom Senke Milisavljević priredio je koncert u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Negotinu. Delima Mokranjca, Josifa Marinkovića, ali i Stevana Hristića, Isidora Bajića, Aleksandra Kastaljskog do savremenih Tamare Petijević, Dušana Pokrajčića, Irine Denisove, zrenjaninski hor, po ugledu na tradiciju koju ovaj grad ima u horskom stvaralaštvu, oduševilo je publiku i programom i interpetacijom.

-Pre dve godine smo kao vrlo mlad sastav, pevačko društvo postoji više od 25 godina, ali kao mešoviti sastav postojali smo jedno tri-četiri godine pre pobede na „Natpevavanju“. Dobiti odmah na početku takvo jedno nacionalno priznanje dalo nam je podstrek da radimo i dalje i da vežbamo, jer smo znali da nas očekuje koncert u Negotinu. Program smo spremali tih poslednjih godinu dana. Od pobede na tom „Natpevavanju“ se promenilo to što nam se podmladio hor, da nam dolaze deca iz muzičke škole, gimnazijalci, srednjoškolci i nekako, čini mi se, da ih vaspitavamo na pravi način na temeljima naše duhovne muzike i narodne muzike, a sve je, naravno, na Mokranjcu zasnovano – kaže Senka Milisavljević, dirigent Hora „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina.

PerSu marketi

Premijerno je u Crkvi Svete Trojice u Negotinu izvedena kompozicija „Vječnaja pamjat“ Svetlane Maksimović, koju je publika, takođe, pozdravila dugotrajnim aplauzom.

-Ove godine smo došli da priredimo celovečernji koncert, a ne na takmičenje kao prošli put, tako da smo opušteniji, tu smo bili da za svoju dušu održimo koncert u ovoj prelepoj akustičnoj crkvi, bez ikakve tenzije i treme pred nastup kao što je bilo pre dve godine. Uživali smo i meni je jako bitno kad mi je hor srećan i kada kruži ta ljubav i energija koja nas sve povezuje – impresije su Senke Milisavljević nakon nastupa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tekst i foto: Suzana Mihajlović Jovanović

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh