I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Zrenjaninski hor ostvario veliki uspeh u Austriji

Hor srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina ostvario je značajan uspeh na 11. Internacionalnom horskom takmičenju i festivalu održanom od 27. aprila do 1. maja u Bad Ischl-u Austriji.

Zrenjaninski horZrenjaninski hor

Ovo značajno takmičenje okupilo je 30 horova iz raznih evropskih zemalja, među kojima su bile Rusija, Litvanija, Ukrajina, Slovenija, Nemačka, Austrija i mnoge druge. Hor zrenjaninske škole takmičio se sa 66 pevača u kategorijama Omladinski mešoviti hor, Ženski omladinski hor i  kategoriji Narodna pesma uz instrumentalnu pratnju.

U kategorijama omladinski mešoviti i ženski omladinski hor, ansambl je osvojio zlatnu diplomu, dok je u kategoriji narodna pesma uz instrumentalnu pratnju, osvojena srebrna diploma.

I Taxi Zrenjanin

Klavirski saradnik hora bila je Aniko Gardinovački, a dirigent Zorica Kozlovački.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Zadovoljni smo i ponosni što smo iz Austrije doneli ovako visoke nagrade – koje posvećujemo našoj školi i gradu. Volimo da se takmičimo, i iskreno smo priželjkivali što bolji plasman. Naše diplome predstavljaju ogroman uspeh i pravu nagradu za sav trud koji smo uložili u pripreme“, rekla je za naš portal dirigent hora Zorica Kozlovački.

Zrenjaninski hor predstavio se na takmičenju raznovrsnim i kompleksnim repertoarom od 12 kompozicija. Nastupi su bili vrlo zahtevni, jer osim pevanja, u izvođenju pojedinih kompozicija iz programa bilo je i dosta pokreta – što je zahtevalo punu koncentraciju svakog pojedinca.

„Posebno nam je bilo naporno to što smo sve tri kategorije pevali istog dana. Ove godine u hor je došlo dosta mladih pevača, i po proseku godina ovo je bio najmlađi ansambl od kada radimo zajedno. I pored toga oduševila me je njihova transformacija na sceni, izgledali su kao jedan iskusan i profesionalan ansambl koji u svakom trenutku vlada situacijom i daje svoj maksimum“, dodaje Kozlovačka.

Članovi hora ističu i da njihov uspeh ne bi bio značajan u toj meri da nisu imali podršku škole, roditelja, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Grda Zrenjanina, Kulturnog centra i sponzorskih firmi.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh