I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

„Zrenjanin“ – nova predstava koja će zaintrigirati Zrenjanince

Na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u četvrtak 25. maja premijerno će biti izvedena predstava „Zrenjanin“. Predstavu je režirao Boris Liješević čiji je rad zrenjaninska publika upoznala kroz predstavu „Sluga dvaju gospodara“.

-Reč je o predstavi koja za predmet uzima događaje iz nedavne prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Vreme privatizacija poharalo je zemlju gore i perfidnije nego ratovi, i bogate industrijske gradove pretvorilo u olupine, ljušture na izdisaju, prazne karoserije na točkovima. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji. Sve ono što smo dobili u nasleđe od Očeva koji su gradili zemlju survano je u blato, pogaženo, ispljuvano, poniženo, išibano. Ostale su puste hale, pogoni, zarđale kapije da svedoče o slavnoj prošlosti i nama koji nismo znali da njene tekovine prihvatimo i nosimo. U toj pustoši sada se rađa klica pobune. Jer pitamo se – treba li ne dirati nepravedni sistem i poredak ako ne vidimo drugi put i ako više ne možemo bez onih koji se na naš račun silno bogate, ali nam barem ponekad dobace našu odavno zarađenu koricu hleba, istakao je reditelj komentarišući sadržinu predstave kao i motiv njenog nastanka.

I Taxi Zrenjanin

Ova predstava zapravo pokušava da shvati šta nam se to dogodilo i kako da sadašnjost ne prihvatimo kao sudbinu…

Prve najave o premijeri kao i oficijelni plakat predstave zaintrigirali su Zrenjanince s obzirom na činjenicu da je naš grad prošao kroz bolan proces privatizacije, gašenje nekadašnje vrlo vitalne industrijske grane.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U predstavi igraju Dejan Karlečik kao Zrenjanin, Milan Kolak kao Koča, Jovan Torački kao Mini, Edit Tot Miškeljin igra ulogu Eve, Sanji Radišić pripala je uloga Male, Stefan Juanin je u ulozi Rokija, a Miljan Vuković će se predstaviti publici u ulozi radnika obezbeđenja.

Početak premijere je u 20 časova, a prva repriza biće izvedena već narednog dana, 26. maja u 20 časova.

Foto: Jovan Njegović Drndak

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh