I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

„Z/reggae“ dovodi Wayne McArthura u Zrenjaninu

Legenda britanske roots-reggae scene Wayne McArthur nastupiće u petak 23. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina u okviru manifestacije „Z/reggae“ koju organizuju ta institucija kulture i  „Kultur Kick Creative Productions“.

Nastup u Zrenjaninu  deo je turneje ovog muzičara u Srbiji, a sa njim će nastupiti i domaće snage reggae zvuka „Jahmessenjah Sound System“ i zrenjaninski „Reggae Maniac Sound System“ (DJ Soya) i „BHC DUBHEADZ“ (DJ BonJah & Selecta Podstrekivač ). Manifestacija će otpočeti u 19h projekcijom dokumentarnog filma o životu i muzici Boba Marlija.

Wayne McArthur danas važi za jednog od najcenjenijih muzičara na britanskoj Roots Reggae sceni. Muzikom je ozbiljnije počeo da se bavi 1982. godine kada je osnovao „Moon Wave Music Sound System“. Njegov projekat prerasta u izdavačku kuću i počinje da izdaje singlove među kojima su Universal Harmony, Special Request, Natural Forces, Sure won’t be Sorry, Sweet Music, Jah is the only way. Od tada se uspešno bavi kako stvaranjem novih pesama tako i muzičkom produkcijom u svojoj izdavačkoj kući, a iza sebe ima četiri albuma i veliki broj singlova. Sarađivao je sa mnogim velikanima britanske Reggae produkcije među kojima su The Disciples, Russ D, Dougie Conscious, Vibronics, Jah Free i mnogi drugi.

PerSu marketi

Karte za ovaj događaj po pretprodajnoj ceni mogu kupiti se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina i u UG „Lavli Džavli“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh