I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Zli slikar u Savremenoj galeriji Zrenjanin

U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena je izložba „Zli slikar“ autora Ivana Grubanova koji, kako je publici predstavljeno, istražuje slikarstvo kao najdemokratskiji način oslikavanja društvene realnosti.

Okosnicu izložbe čine dela iz serije „Zli slikar“. “Zli slikar” je umetnikov semantički model, mreža koncepata i njihovih međusobnih veza, koji istražuje slikarstvo kao najdemokratskiji način oslikavanja društvene realnosti. Kontinuitet slikarstva se prepliće sa slikom istorije, stoga je u mogućnosti da zapiše kontra-stavove u percepciju istorije i u poredak centralne javne sfere. Zli slikar teži da kreira neslaganje oko toga šta je vidljivo u datoj situaciji, šta je njena suština u odnosu na društvenu realnost i šta se može reći i uraditi povodom toga. Centralna javna sfera primenjuje vojni manevar “Dimne zavese” da sakrije pokret realnosti iza fantazmagoričkih slika kojima okupira naš pogled. Zli slikar angažuje imaginativno i prikazuje nevidljivo iza dimne zavese da omogući njegovo kontinuirano prisustvo u smislu istorijskog kontinuiteta i kontinuiranog izazova zvaničnoj vizuelnosti.
(iz manifesta Ivana Grubanova, Zli slikar)

PerSu marketi


Ivan Grubanov je rođen 1976. godine. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu i usavršavao se na akademijama i univerzitetima u Amsterdamu, Londonu, Braunšvajgu, Madridu, Luevenu. Imao je brojne samostalne i kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Godine 2015. bio je predstavnik Srbije na 56. Bijenalu u Veneciji sa izložbom United Dead Nations.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kustos izložbe „Zli slikar“ je Sunčica Lambić-Fenjčev.

Sunčica Lambić Fenjčev, kustos i Ivan Grubanov, autor

Radno vreme galerije je radnim danima od 09.00h – 21.00 h; 15.00h – 21h
subotom od 09.00 – 13.00 h

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh