I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Slike iz Belog Blata: Juhas Ištvan radi zidni mural na kući svog prijatelja

I u rauralnim sredinama postoji značajan umetnički potencijal. On je pokatkad u latenciji zbog specifične radne profilacije i prioriteta ljudi, koji ne nalaze dovoljno slobodnog vremena za umetničkim iskazivanjem.

Ipak, pronađe se i taj deo vremenskog prostora, te se lokalci neretko iskažu u svojim umećima. Da li je to dubrez, izrada različitih suvenira, heklanje, vezovi, pletenje korpi, trskarstvo, crtanje, muzika , uređenje životne sredine, šta god, ali u svim tim aktivnostima ima itekako umetničkog izražavanja.

I Taxi Zrenjanin

Ovih dana je u Belom Blatu, tačnije u produžetku porodične kuće Sabo Andraša, takođe umetnika – duboresca, prava crtačka fešta. Prijatelj iz Lukinog Sela, Juhas Ištvan, vrstan crtač na različitim podlogama, radi neverovatan zidni mural. Sadržajno, teme korespondiraju sa realnim životima domicilnog stanovništva ovog neverovatnog sela;ribarstvo, trskarstvo, gastronomija, igre i običaji istaknuti su na slikovit i umetnički interesanatn način.

Gledajući s puta ovaj piktoralni pejzaž imate utisak kao da ste u vremenskom kaleidoskopu. Boje, lica, teme i sami prateći lementi kao da postaju jedna neoprekinuta priča o životu ove neobične zajednice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored našeg već prepoznatljivog drvoreda i ostalih idiličnih seoskih slika, ovaj „umetnički zid“ sigurno će privući pažnju budućim posetiocima sela i upotpuniće , sadržajno i vizuelno, beloblatsku priču.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh