I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Željko Lučić i prijatelji održali koncert pun emocija pred svojim sugrađanima

Svetski poznati bariton, Zrenjaninac Željko Lučić, zajedno sa koleginicama, operskim pevačicama iz Zrenjanina, Draganom Popović, Vesnom Marković i Anom Aleksić Šajrer, održao je sinoć u Kulturnom centru koncert za pamćenje ili kako su ga mnogi nazvali, koncert decenije.

Zeljko Lucic

Velika sala Kulturnog centra je bila mala da primi sve zainteresovane ljubitelje opere. Ređale su se arije iz Seviljskog berberina, Nabuka, Karmen, a sjajno veče je spektakularno završeno Lučićevim izvođenjem arije Parisiamo iz Verdijevog Rigoleta, što je publika umela da nagradi ovacijama i vratila ga na bis.

– Moj prvi solistički nastup u karijeri se dogodio pre 24 godine u Kulturnom centru. Drago mi je što sam ponovo ovde, među prijateljima. Moja želja je bila da podržim ideju udruženja „Godina Pupina“ i da otpevam ovaj koncert sa kolegama iz Zrenjanina. Voleo bih i da Zrenjaninska filharmonija nastavi sa radom. Tako bih mogao češće da nastupam u mom gradu – rekao je Lučić i dodao da je organizacija koncerta bila besprekorna.

I Taxi Zrenjanin
Mecosopran Dragana Popović

Mecosopran Dragana Popović

On je nastupao u pratnji Zrenjaninske filharmonije, koja se ponovo okupila posle 60 godina, pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Moram da priznam da sam u ovom trenutku, pomalo bez reči. Toliko me dirnula večerašnja atmosfera u Zrenjaninu. Naravno, svi su željno iščekivali Željka i on je to tako otpevao, da možemo samo da budemo ljubomorni na sve one u svetu, koji ga mnogo češće slušaju nego mi. Moje zadovoljstvo je bilo da se ponovo pojavim pred Zrenjaninskom filharmonijom. Voleo bih da ona traje i da ima što više koncerata u budućnosti – istakao je Bursać.

Prihod sa koncerta je namenjen obnovi kuće Mihajla Pupina, koja se nalazi u Maloj Americi, čiji je inače stanovnik i Željko Lučić. Svetski poznati bariton će posle Zrenjanina sledeći koncert održati u čuvenom njujorškom Metropolitenu.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh