I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Završen 34. susret akvarelista

U Umetničkoj koloniji u Ečki nedavno je završena Umetnička kolonija „34. susret akvarelista“.

U organizaciji galerije Zrenjaninu, Susret akvarelista ove godine je okupio šest umetnika Simonidu Rajčević, Spartaka Dulića, Žolta Kovača, Branislava Nikolića, Janoša Tarka i Predraga Terzića, koji se u svom radu nisu često koristili sa tehnikom akvarela.

kolonija akvarela

U radu Umetničke kolonije Ečka od njenog osnivanja 1956. godine učestvovala su najznačajnija imena likovne umetnosti sa teritorije bivše Jugoslavije, koji se, u skladu sa sopstvenim opredeljenjem, bave različitim likovnim tehnikama, slikarstvom, skulpturom, grafikom, da bi se osamdesetih stavio akcenat na akvarelističke sazive, kao najpristupačnije i umetnicima i organizatorima.

I Taxi Zrenjanin

Tokom svog rada kolonija je pokušavala da, koliko je to moguće, isprati aktuelna dešavanja u likovnoj umetnosti, ali i da zadrži specifičnosti, po kojima je prepoznatljiva među velikim brojem umetničkih kolonija osnovanih tokom poslednjih godina. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izložba akvarela nastalih u Koloniji u Ečki a koji ostaju u zbirci Savremene galeriji Zrenjanin biće otvorena u ponedeljak 5. avgusta u Salonu Savremene galerije Zrenjanin u 19 sati.

 
Izvor : blic.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh