I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

„Zagrljaj Napulja“ – književno veče italijanskog književnika Marija Liguorija

Italijanski književnik i profesor, Mario Liguori, biće gost Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u petak, 17. maja od 19 časova.

Na jedinstvenom književnom putovanju kroz stvaralaštvo Marija Liguorija, Zrenjaninci će bolje upoznati Napulj, sazdan od protivrečnosti koje će u slici i reči dočarati autor, kao i domaćin večeri, Uglješa Šajtinac.

Mario Liguori je docent na Filozofskom fakultetu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Govori, čita i piše na italijanskom, engleskom, slovenačkom, švedskom i srpskom jeziku. Objavio je sledeće knjige: Snatrenja(2010), Sedam jesenjih priča (2013), Prva ljubav(2014), Vedi Napoli e poi muori: Napulj u srpskim putopisima od 1851. do 1951. godine (2015), Napuljski diplomata (2016) i Ideja Napulja (2018). Bio je gost na prestižnom Hariman institutu Univerziteta Kolumbija u Njujorku. Objavljivao je u Italiji, Srbiji, Bosni i Poljskoj. Prevodio je i radio kao simultani prevodilac na naučnim skupovima.

Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh