I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Vredan poklon porodice Varadi Narodnom muzeju Zrenjanin

Narodni muzej Zrenjanin postaće uskoro bogatiji za još jedan vredan poklon, zaostavštinu porodice Varadi, jedne od najuglednijih iz Velikog Bečkereka, Petrovgrada i Zrenjanina, koja je dala poznate javne radnike i advokate.

– Narodni muzej Zrenjanin legatom porodice Varadi postaje bogatiji na više planova. Poklonjeni materijal pre svega, uvećava zbirku dokumenata Istorijskog odeljenja jer donosi uvid u kontinuiranu prisutnost jedne porodice čiji su članovi uvek bili značajni predstavnici društvaenog života u našem gradu. Primenjeno umetnička zbirka će legatom dobiti izuzetno dragocene komade krupnog nameštaja u baroknom stilu, to su predmeti koji opremaju privatni prostor za rad i opuštanje, takozvani kabinet-studio. Komplet se sastoji od stola, stolica, poluležaljke, police sa knjigama, kao i izvestnog broja sitnijih predmeta, kažu u Narodnom muzeju.

varadi-legat

U ovoj instituciji kulture posetioci mogu videti i legate Uroša Peedića, Tivadara Vanjeka i spomen sobu Todora Manojlovića.

Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh