I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Vladimir Jakšić briljirao u operi La Boheme (VIDEO)

Operu La Boheme Giacoma Puccinija, sinoć je na prepunoj velikoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ izveo operni ansambl Opere Pannonice iz Osijeka.

Do gostovanja ovog ansambla došlo je saradnjom profesorke Ane Aleksić Šajrer i Berislava Jerkovića.  Umetnički direktor ansambla iz Osijeka zapazio je naime učenika Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ Vladimira Jakšića na jednom njegovom nastupu u Novom Bečeju. Tada je i usledio poziv da učestvuje u ovoj operi i igra ulogu Alcindora.

 prof Ana Aleksić Šajrer i Vladimir Jakšić

Fordomanija

 – Jakšić  je poziv sa oduševljenjem i prihvatio i mislim da je izvrsno iskoristio ovakvu priliku koja se retko pruža. Za mene je posebna čast i izuzetno sam ponosna zato što je ovo prvi put da jedan učenik Srednje muzičke škole učestvovao u izvođenju opere kao srednjoškolac . Manja je uloga ali sitnim koracima idemo do vrha – kaže prof Ana Aleksić Šajrder  – koja je takođe imala poziv da igra u ovoj operi i to kao Mimi ali je zbog obaveza u Zrenjaninu, konkretno oko predstave „Bilo jednom u Banatu“ morala da odbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Uloge u Puccinijevoj operi „La Boheme“ igraju: Mimi – Olivia Douthney, Musetta – Anja Papa, Rodolfo – Stevan Karanac, Marcello – Milan Perišić, Schaunard – Berislav Jerković, Colline – Blaž Galojlić, Alcindoro – Vladimir Jakšić. Klavirska pratnja Ante Blažević.

Ansambl je osnovan 2010., okupivši muzičke umetnike grada Osijeka, bivše i sadašnje studente Akademije, profesore i brojne goste iz drugih zemalja (Srbije, Mađarske, BiH, SAD-a, Nemačke, Izraela… ).

U sadašnjem sastavu ansambl je sa ovom operom do sada nastupao u Grožnjanu, Umagu, Varaždinu, a nakon Zrenjanina ih očekuje nastup na „Kolarcu“ u Beogradu, potom Kotor, Sarajevo itd. Publika je glumce sa oduševljenjem nagradila dugim i burnim aplauzom.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh