I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

VIDEO: Koncert Zrenjaninske filharmonije oduševio publiku

Koncert Zrenjaninske filharmonije bio je pravi potez u organizaciji koncertnog dela programa Dana piva.

Zadovoljen je muzički ukus ljubitelja kvalitetne klasične muzike, a Zrenjanin je dobio potvrdu da ovaj muzički segment zaslužuje da bude daleko više zastupljen u kulturnom životu grada i gradskim manifestacijama.

filharmonijaMuzičari Zrenjaninske filharmonije svirali su pred brojnom publikom koja ih na kraju koncerta izvodila na bis. I njihovi gosti, vrsni solisti, Hor “Prepodobni Rafailo Banatski”,  Orkestar umetničke škole Balakirjev iz Moskve, oduševili su publiku.

filharmonija3  filharmonija1
filharmonija2
– Večeras je Zrenjanin pokazao da može da ima jednu drugačiju scenu, i neizmerno bi mi bilo drago kada bismo imali više ovakvih prilika. Večeras je sve bilo lepo – i ambijent, ljudi, filharmonija na sceni. Iako su Dani piva tek počeli, sigurma sam da je ovo moj najjači utisak, kaže Marija Pajić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

– Zrenjanin, otvaranje novog trga uz filharmoniju, veoma lep osećaj da znaš zašto voliš grad u kom si rođen. Bez obzira što će već sutra biti okupan paradom „pijanstava i kiča“, i što će Ceca popuniti trg daleko više nego što je učinila ova ekipa sjajnih muzičara, bitno je da se i ovo dogodilo i da sam uspeo čuti u svom rodnom gradu i divne melodije koje mnogo više govore o gradskom i kulturnom poreklu grada, iskren je sugrađanin Vasilije Kovačev.

– Divna atmosfera na koncertu Zrenjaninske filharmonije učinila je da se osećamo kao na trgu nekog evropskog grada. Svi učesnici programa bili su na visokom umetničkom nivou, što govori o velikom potencijalu naših zrenjaninskih muzičara. Ponovni rad filharmonije ogroman je napredak za muzički i kulturni život grada, rekla je posle koncerta Zorica Kozlovački.

Pogledajte snimak koncerta Zrenjaninske filharmonije:

  • Divider

  • Divider
Na vrh