I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Pozorišna sezona počinje „Večerom budala“

Urnebesnom komedijom „Večera budala“ zrenjaninsko pozorište “ Toša Jovanović“ otvoriće sezonu 2013/14. Predstavom će biti realizovano jedno od najuspešnijih dela savremenog francuskog pisca Francisa Vebera koje je nagrađeno Oskarom i francuskim Cezarom za scenario filma snimljenog po ovoj drami.

– Optimistički ulazimo u novu sezonu iz više razloga, rekla je na početku obraćanja medijima direktorka pozorišta Ivana Kukolj Solarov. Opredelili smo se za naslove koji bi trebali da garantuju i dobru gledanost i dobre kritike, a sa druge strane smo se potrudili da iskoristimo ono što znamo da može da donese uspeh. Kompanija „Gomex“ koja razume stanje u srpskoj kulturi, pomoći će ovu pozorišnu sezonu što je još jedan optimističan momenat.

zrenjaninsko-pozoriste

Pozorišna sala spremna za nove predstave i publiku

I Taxi Zrenjanin

Kada je u pitanju repertoar, Kukolj Solarova je pojasnila da je kroz prvu premijeru „Večera budala“ nastavljena saradnja sa rediteljkom Oljom Đorđević koja je pre deset godina uradila hit predstavu u zrenjaninskom pozorištu – „Iza kulisa“. Ta predstava punila je pozorišnu salu gotovo deceniju, a sada će na ispitu biti nova komedija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

pozoristeGoran Kovačević, direktor kompanije „Gomex“ koja će finansijski pomagati predstojeću sezonu, ocenio je pozorište atributom značajnim za grad, naročito za mlade generacije.

-Pružaćemo podršku kao i ranije, koliko budemo mogli, a sa druge strane očekujemo da pozorište radi svoj posao. Ne mešamo se ni u rad pozorišta, predstave, ni glumce, jer to smatramo stručnim delom. Cilj nam je da predstave budu gledane i da pozorište bude puno – pojasnio je Kovačević želju njegove kompanije.

Premijera komedije „Večera budala“ zakazana je za 15. oktobar, na dan pozorišta „Toša Jovanović“.

U nastavku sezone, zrenjaninska publika biće u prilici da pogleda predstavu o Don Žuanu u režiji jednog od najperspektivnijih mladih reditelja u Srbiji, Igora Vuka Torbice.

Zahvaljujući ulaganju „Gomexa“ u predstavu „Večera budala“, pozorište će imati prostora da do nove godine uradi još jednu novu predstavu.

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh