I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Veče violine i klavira u Narodnom muzeju

Koncert violinistkinje Mine Đekić i pijaniste Milana Aleksića biće održan u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 23. oktobra. Početak koncerta je u 19.00h a na programu će biti dela Telemana, Šuberta i Milana Aleksića.

Ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku ograničen na 25. Publika je u obavezi da nosi masku.

Posetioci mogu rezervisati mesto prijavom na e-mail adresu: museumzr@mts.rs.

I Taxi Zrenjanin

Prijavljivanje je moguće dok se mesta ne popune, a najkasnije do dana koncerta (petak, 23. 10. 2020.) u 14 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mina Đekić

Mina Đekić  je završila studije violine u klasi profesorke Evgenije Kravceve na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Centralna oblast njenog interesovanja je muziciranje u kamernim ansamblima. Sa brojnim sastavima, od dua do kamernih orkestara, nastupala je na  koncertima, seminarima, festivalima i turnejama u zemlji i inostranstvu (Hrvatska,  Slovenija, Irska, Turska, Austrija,  Španija). Završila je specijalističke studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2016. godine. Trenutno je stalni član više kamernih ansambala, među kojima su duo „Proces“, gudački sastav „Anime“ i kamerni orkestar „Kamerata Akademika“ iz Novog Sada. Kao izvođač je ostvarila saradnju sa mnogim savremenim kompozitorima iz celog sveta. Nastupala je i kao honorarni član simfonijskih orkestara među kojima su Beogradska filharmonija i Vojvođanski simfonijski orkestar, sa kojim i dalje sarađuje. Bavi se pedagoškim radom u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu.

Milan Aleksić

Milan Aleksić   je završio osnovne studije kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se na Magistarskim studijama na AUNS, Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Gradskom univerzitetu Njujorka, Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču i Visokoj školi za muziku „Hans Ajsler“ u Berlinu. Završio je doktorske studije na FMU u Beogradu. Radi kao profesor na AUNS. Kao profesor/istraživač je radio na Univerzitetu za umetnost, Institutu za novu muziku „Klangzeitort“ u Berlinu (2015), Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje  vaspitača u  Novom Sadu  (2013-2014), Gradskom univerzitetu  Njujorka i u Centru za elektronsku i multimedijalnu umetnost „Harvestworks“ (2009). Radio je kao muzički saradnik na Radio-televiziji Novi Sad i u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh