I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Uspešna aukcija slika – 605.000 dinara za nabavku potrebnog aparata za Odeljenje neonatologije zrenjaninske bolnice

Da je Zrenjanin grad širokog srca, dokazali su dobri i plemeniti građani naše lokalne zajednice, kao i predstavnici preduzeća i kompanija, koji su u velikom broji prisustvovali humanitarnoj aukciji likovne kolonije „UM-ING“, održanom u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin.

Na aukciji se našlo ukupno 43 umetnička dela dosadašnjih učesnika likovne kolonije. Sav prihod od prodaje svih slika u iznosu od 605.000 dinara biće donirana Odeljenju neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ za nabavku preko potrebne opreme.

PerSu marketi

Načelnica Odeljenja neonatologije zrenjaninske bolnice, dr Svjetlana Ždrale u svom pozdravnom govoru se zahvalila organizatorima, učesnicima likovne kolonije i svim prisutnima, što su prepoznali značaj ove humanitarne aukcije.

– Sredstva će biti usmerena na namenski račun i biće utrošena za nabavku aparature namenjene Odeljenju neonatologije, sa ciljem da omogućimo dobar i kvalitetan rad sa našim bebama. U našoj sredini preko 500 mališana godišnje zahteva određenu dijagnostiku i neku vrstu terapije  Od prihoda sa večerašnje aukcije želimo da nabavimo aparat mikroanalizator, koji omogućava brzo i kvalitetno određivanje oboljenja kod beba – istakla je dr Ždrale.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Likovna kolonijaUM-ING” osnovana je 2014. godine na inicijativu zrenjaninskog slikara Slavka Konculova, a uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Marjana Baroša i Aleksandra Kačara. Ova grupa umetnika čini i okosnicu kolonije koja je 2018. godine održana po peti put. Do sada je u koloniji učestvovalo oko 25 slikara iz Zrenjanina, opštine Nova Crnja, Banatskog Novog Sela, Rume, Novog Sada i Beograda, i za to vreme nastalo je oko 50 radova. Motiv osnivača kolonije je skromni doprinos kulturnom životu našeg grada, a želja je da se sredstva od prodaje slika iskoriste u humanitarne svrhe.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh