I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Uglješi Šajtincu pripala Andrićeva nagrada za „Banatorijum“

Andrićeva nagrada za 2014. godine pripala je Uglješi Šajtincu za knjigu pripovedaka „Banatorijum“ (Arhipelag, Beograd), saopšteno je iz Zadužbine Ive Andrića.

ugljesa-sajtinac

Odluku o laureatu jednoglasno je danas doneo žiri u sastavu Slavko Gordić, predsednik, Marko Nedić i Vasa Pavković, članovi razmotrivši zbirke pripovedaka i priče objavljene u periodici 2014. godine.

Knjiga Uglješe Šajtinca „Banatorijum“ u bogatoj pripovedačkoj produkciji 2014. godine izdvojila se izrazito snažnom i ubedljivom slikom aktuelnog vremena, navodi se u obrazloženju žirija.

I Taxi Zrenjanin

Spajanjem uznemirujuće slike naše stvarnosti sa poetizovanim doživljajem sveta, Šajtinac, kako se dodaje, pokazuje da su kratka priča i pripovetka i danas vitalni i produktivni žanrovi u srpskoj književnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U uži izbor za Andrićevu nagradu za 2014. godinu ušle su i knjige Vesne Kapor „Po sećanju se hoda kao na mesečini“, Miće Vujičića „Ronjenje na dah“, Borivoja Gerzića „Poslednje stvari“, Muharema Bazdulja „Jeres nacionalizma“, Nade Dušanić „Influenca:priče o dodirima“ i Sladjane Ilić „Ženski u sto tehnika“.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh