I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Uglješi Šajtincu književna nagrada „Isidora Sekulić“ za knjigu „Žena iz Huareza“

Svečanim uručenjem književne nagrade „Isidora Sekulić“ za 2017. godinu piscu Uglješi Šajtincu za zbirku priča „Žena iz Huareza“ u izdanju „Arhipelaga“, u Skupštini grada Beograda otvorena je manifestacija „Dani Isidore Sekulić“.

Novčanu nagradu u iznosu od 120.000 dinara dobitniku je uručio predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, a Povelju i Plaketu predsednik žirija Petar V. Arbutina.

Od pristiglih 62 naslova koji zadovoljavaju propozicije književne nagrade „Isidora Sekulić“, žiri u sastavu Radinka Stojković (član), Majo Danilović (član) i Petar V. Arbutina (predsednik žirija) u uži izbor odabrao je pet dela. Jednoglasnom odlukom članova žirija nagrada, koja nosi ime naše velike književnice Isidore Sekulić, je pripala Šajtincu.

I Taxi Zrenjanin

Čestitajući dobitniku nagrade, predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić izrazio je zadovoljstvo što se galeriji velikana koji su do sada osvajali ovu značajnu nagradu u srpskoj književnosti, od ove godine pridružio i Uglješa Šajtinac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Književnu nagradu „Isidora Sekulić“ Opština Savski venac ustanovila je 1967. a prvi put dodelila 1968. godine. Nagrada je i ove godine dodeljena u okviru manifestacije „Dani Isidore Sekulić“, a program u Svečanoj sali Skupštine grada obogatio je nastup Braće Teofilović.

Izvor i foto: savskivenac.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh