I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Učenici Muzičke škole „Josif Marinković“ građanima priredili nezaboravno veče u centru

Nakon višemesečne oskudne kulturne ponude u Zrenjaninu, uzrokovane pre svega pandemijom, Muzička škola „Josif Marinković“ je grad, tačnije trg Slobode zaokupila muzikom.

U pešačkoj zoni, na tri punkta paralelno je nastupilo više od osamdeset učenika i nastavnika.
Dva punkta na šetalištu – ispred restorana Renesansa i ispred banke NLB, bila su rezervisana isključivo za akustičnu muziku solista i dueta, odnosno za harmonikaše, dobošare, tromboniste, klarinetiste, harfiste i gitariste.

I Taxi Zrenjanin

Na trećem punktu, ispred Narodne biblioteke Žarko Zrenjanin, pored pijanista, flautista, trubača, tamburaša i dobošara nastupili su i ansambli: hor sa namjlađim učenicima i ansambl Diksilend, dok je čast da zatvori basking imao ansambl kojim rukovodi učenik škole, Đorđe Damjan.

U duhu baskinga, to jest uličnih performansa, učenici su imali priliku da sviraju u potpuno drugačijem ambijentu nego što su navikli u koncertnim salama i učionicama. S iskustvom sviranja na otvorenom, postali su spremniji za izazove koji ih očekuju. S obzirom na veliko interesovanje prolaznika, Muzička škola Josif Marinković doprinela je da grad Zrenjanin makar na trenutak posetane deo velike porodice svetskih gradova u kojima je basking uobičajena praksa koja doprinosi razvoju kulturnog turizma.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh