I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

U Galeriji otvorena izložba „Spajam, bockam, štipam“

Izložba neobičnih skulptura autora Borislava Šuputa otvorena je sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin, pružajući posetiocima uvid u neobičnu igru predmetima poput ziherica, štipaljki i pribadača.

“Spajam, bockam, štipam” jeste interesantan koncept u kojem umetnik koristi svoju kreativnost za kombinovanje čestih upotrebnih predmeta. Izložbu je otvorio likovni kritičar Lazar Simonović koji je mnogobrojnim okupljenim  posetiocima objasnio poentu uveličavanja tih malih predmeta. On je podsetio da su ovi “besprizorni” predmeti, bez obzira na svoju veličinu – predmeti korisne vrednosti.

Šuput je ove male predmete preneo u voluminozne skulpture koje se nameću snagom, gustinom i savršenim proizvodno-zanatskim stiskom.

PerSu marketi

“Ideja je došla sama od sebe. Nisam ni mislio da ću ovim predmetima moći da oživim svest kod ljudi i prenesem poruku koju sam želeo. Ja sam samo imao nameru da napravim skulpture u obliku u kakvom u prirodi više neće evoluirati, i da ih malo uveličam. Ovo su izvorni predmeti, i poznati “ofucani” likovni elementi” – rekao je Šuput za IloveZrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Borislav Šuput rođen je u Novom Sadu, gde je i završio Akademiju umetnosti, a zatim  i postdiplomske studije na fakultetu likovnih umetnosti  u Beogradu. Dobitnik je više nagrada za skulpture, a ovo mu je, do sada, šesta samostalna izložba na koju je, kako je rekao, veoma ponosan.

Izložba će biti otvorena do 23. novembra.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh