I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

U zgradi Narodnog muzeja otvoren izložbeni prostor ALUZ – a

Novi izložbeni prostor u centru grada ispuniće cilj Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina da promovišu rad ovdašnjih umetnika i gradsku likovnu scenu.

Novi izložbeni prostor nedavno je otvoren u centru Zrenjanina. U pitanju je salon u kome će se redovno odvijati izložbe radova zrenjaninskih akademskih likovnih umetnika okupljenih u Asocijaciju likovnih umetnika Zrenjanina – ALUZ. Narodni muzej Zrenjanin u saradnji sa lokalnom samoupravom ustupio je ovaj prostor umetnicima na korišćenje.

Cilj ALUZ-a je da promoviše rad zrenjaninskih umetnika i ovdašnju likovnu scenu.

PerSu marketi

Za budući period članovi Asocijacije planiraju brojne aktivnosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Trenutno je aktuelan konkurs za logo ALUZ-a koji je otvoren do početka oktobra. Zatim, u toku je i prodajna izložba radova zrenjaninskih umetnika koja će trajati do 17. septembra. A osmišljen je i program do kraja tekuće godine, ističe Jelena Gvozdenac Martinov, direktorka Narodnog muzeja Zrenjanin i predstavnica ALUZ-a.

-20. septembra otvara se izložba Stripolis i biće aktuelna mesec dana. Potom je od kraja oktobra do druge polovine decembra na programu izložba radova mladih, tek svršenih diplomaca akademija likovnih umetnosti, da bi sam kraj ove i početak naredne godine obeležila nova izložba zrenjaninskih likovnih umetnika, dodaje Jelena Gvozdenac Martinov.

Izložbe se mogu pogledati u salonu ALUZ-a u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin, ulaz je sa Trga slobode. Radno vreme je 9-15 časova svakog radnog dana. U narednom periodu planira se i popodnevni rad.

Prostor je uređen u izložbeni salon zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina Gavre Vlaškalina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh