I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

U pozorištu za vikend „Tvrdoglavo jaje“ i „Gospodin Mokinpot“

„TVRDOGLAVO JAJE”
autor: Jovan Caran

subota, 10. april, u 11 časova
Lutkarska scena (Velika sala)

Iako je ova lutkarska predstava postavljena davne 2005. godine kao svojevrstan teatarski eksperiment u ispitivanju mogućnosti „pozorišta bez reči” – TVRDOGLAVO JAJE je predstava nesmanjene poetske svežine koju glumci Lutkarske scene rado igraju, sada već u raznim podelama i glumačkim „uskakanjima”. Predstava je osvojila pregršt festivalskih nagrada i proglašavana za najbolju u celini u mnogobrojnim međunarodnim konkurencijama.

U predstavi igraju: Petao – Danilo Mihnjević i Andrija Poša, Kokoška – Nataša Milišić i Snežana Popov, Magarac – Andrija Poša, Jarac – Snežana Popov, Gavran – Olgica Trbojević Kostić i Tatjana Barać, Crv – Tatjana Barać. Režija, dizajn lutaka i scenografija: Jovan Caran, izrada lutaka: Tibor Farago, muzika: Danilo Mihnjević, koreografija: Slađana Putić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

„GOSPODIN MOKINPOT” (Izbavljenje iz patnje)
Peter Vajs/Goran Ibrajter, rezija Ljuboslav Majera

Subota, 10. april, u 19 časova
Dramska scena (Velika sala)

Bipolarni svet, pretnja nuklearne kataklizme, socijalna nejednakost, samo su neki od činilaca miljea iz kog se rađa priča o patnji ovog malog čoveka. Mokinpot, iracionalnom igrom više sile, nepravično je utamničen, suočen sa gubitkom posla, raspadom braka, osuđen da se potuca, tražeći pravdu. Rečju, uskraćen je za sve ono što čoveka čini čovekom. Nemoć je njegovo dominantno stanje, nemoć da (se) bilo šta promeni.

Ne propustite sjajnog Jovana Toračkog u naslovnoj ulozi, kao i Mirka Pantelić, Natašu Ilin, Dragana Đorđevića, Dejana Karlečika, Jovicu Jašina, Milana Kočalovića, Miljana Vukovića, Sanju Nikić, Jelenu Šneblić Živković i Zvonka Gojkovića u artističkim rolama, skrojenim prema rediteljskoj zamisli beskrajno maštovitog Ljuboslava Majere

Karte po ceni od 200 din za dramske i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 h do 12 h i od 18h do 20h, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 560-136 (biletarnica).

– Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU isključivo putem telefona biletarnice (560-136) ili lično na biletarnici i da ih PREUZMU na biletarnici Pozorišta u toku nedelje, a ne na dan igranja predstave, zbog epidemioloških mera koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorijama, koje su donete kako bi onemogućile nebezbedna okupljanja i smanjile verovatnoću zaražavanja kovidom-19, kažu u pozorištu.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh