I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

U OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Srpskog Itebeja svečano obeležen dan škole

Prigodnim programom koji su pripremili učenici i njihovi nastavnici svečano je obeležen dan OŠ „Miloš Crnjanski“ u Srpskom Itebeju.

Učenici, članovi dramske sekcije, izveli su predstavu „Mali princ“ u režiji nastavnice srpskog jezika Andrijane Ruvarac.

PerSu marketi

Muzičku pratnju je obezbedio hor škole pod dirigetskom palicom nastavnice Kamelije Ćirić.

Za potpuni doživljaj su se pobrinule nastavnica Tijana Munćan koja je osmislila i pripremila scenografiju i učiteljica Olgica Živkov koja je pripremila kostime za predstavu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prisutnima se  obratila direktorka škole Đurđevka Rakić,  podsećajući na istorijat i značaj školstva za razvoj obrazovanja u Srpskom i Novom Itebeju.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“  u Srpskom Itebeju nalazi se u pograničnom delu opštine Žitište prema Rumuniji. Škola ima tradiciju dugu 247 godina jer prvi pisani tragovi potiču iz 1770. godine. Od 1981, kada je izgrađena nova školska zgrada, nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku. Sa svoja dva izdvojena odeljenja u Međi i Hetinu, školu pohađa 328 učenika na srpskom i 86 učenika na mađarskom jeziku  raspoređenih u 27 odeljenja. Nažalost, dece je svake godine sve manje i tu škola deli sudbinu svih seoskih sredina.  Književnik Miloš Crnjanski, čije ime nosi škola, na lep način predstavlja sponu u odnosima Srba i Mađara na ovim prostorima. Njegovi preci živeli su u Srpskom Itebeju, njegovi bliski rođaci žive u selu i danas.

Dan škole je bio prilika da se istaknu uspesi učenika i nastavnika škole, da se pročitaju imena onih učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, te su tako na najbolji način predstavljali svoju školu, kao i da se pohvale i nagrade knjigom oni nastavnici koji su sa njima radili i vodili ih ka ovim uspesima.

 

Proslavi povodom Dana škole su, pored predstavnika lokalne samouprave, Sportskog saveza opštine Žitište, Biblioteke „Branko Radičević“, direktora drugih obrazovnih ustanova naše opštine i drugih zvanica, prisustvovali i brojni Itebejci.


Izvor: Osnovna škola “Miloš Crnjanski”

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh