I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

U okviru Dana evropske baštine održana radionica „Deca pod dudom“

Povodom ovogodišnjeg obeležavanja Dana evropske baštine čija je tema „Kulturno nasleđe i priroda“, u Narodnom muzeju Zrenjanin, u ambijentu izložbe „Priča o dudu i tradiciji svilarstva“ održana je radionica „Deca pod dudom“.

U radionici su učestvovali članovi grupe „Mala škola biljaka 2017“, učenici tri zrenjaninske osnovne škole – “Servo Mihalj”, “Žarko Zrenjanin” i “2. oktobar”, i njihovi nastavnici. Autorka i voditeljka radionice bila je Nevena Dujin Grković, kustos pedagog.

Obilaskom aktulene izložbe postavljene 14. septembra u Malom salonu muzeja„Priča o dudu i tradiciji svilarstva“ i uz tumačenje sadržaja, učenici su stekli sliku o važnosti belog i crnog duda u zavičajnoj prošlosti. Posebno je istaknut značaj „Skice dvorišta“ i (danas izgubljene) slike pod nazivom „Deca pod dudom“ autora Uroša Predića.

PerSu marketi

Cilj je bio da učenici osete važnost očuvanja sada već malobrojnih primeraka duda u okolini, kao i u samom gradu. Ujedno se otvorila mogućnost da u okviru nastave ili vannastvanih aktivnosti deca mogu pratiti život i razvoj odabranih primeraka duda u svojoj okolini.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U kreativnom delu radionice deca su likovno, putem crteža ili kolaža, dala svoje viđenje duda iz biološkog i umetničkog ugla. Kao uspomenu učesnici su poneli obeleživač za knjige (bookmark) kojeg su takođe samostalno osmislili i napravili…

Sve o izložbi „Priča o dudu i tradiciji svilarstva“ pročitajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh