I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Harmonija Zrenjanin
Kultura

U Kulturnom centru pozorišna komedija, filmske projekcije, izložbe

IZLOŽBA MIHALA ĐUROVKE „PROGRAMIRANJE OSEĆAJA U BOJI“

Do 3. marta u Kulturnom centru Zrenjanina

Izložba Mihala Đurovke – „Programiranje osećaja u boji“ otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 3. marta. Izložba sadrži oko 40 slika različitih formata rađenih tehnikom – ulje na platnu. O umetničkom radu Mihala Đurovke razgovarali smo sa samim autorom i zrenjaninskim likovnim umetnicima.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=3bajCKLQEyw&feature=youtu.be

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA – Onlajn radionice

 Svake subote u 10 časova na FB stranici Kulturnog centra održava se onlajn dečji program. Osnovni programski koncept  je sagledavanje velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koja su važna za razvoj deteta i koja pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. U subotu, 13. februara na programu je radionica škole računara “Nimiko” – “Kako pametno koristiti Internet” i sa kojom nastavljamo ciklus radionica posvećen savremenim tehnologijama. U nastavku programa održaće se radionica “Persu kutak za zdrav trenutak” i “ Iron – sportski izazov”.

Podsetnik

 • U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR – ukoliko žele,  snime svoj  video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije očekuju vredne nagrade. Video prilozi  šalju se na e-mail: nikoleta@kczr.org
 • Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, “Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita “Iron”.

PETAK, 12. FEBRUAR

POZORIŠNA KOMEDIJA “JA (O) MENI”

Pozorišna komedija “Ja (o) meni” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 12. februara. Dinamična komedija, prepuna duhovitih dijaloga u kojoj igraju Srđan Ivanović i Mina Lazarević počinje u 19 časova. Tekst i režiju predstave potpisuje Teča Velimir. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina po ceni od 1000 dinara. Radno vreme biletarnice je svakog  radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dodatne informacije o prodaji karata: 023/566-712; 063/562783

O predstavi

Ja(o) meni, je uobičajeni vapaj svakog pojedinca kada se sretne sa administracijom na ovim prostorima, pa tako i izvesnog Blagoja Panajotovića (Srdjan Ivanović), koga pozivaju u regrutni centar gde ga dočekuje lekar-psihijatar po činu kapetan Ljudmila Krga (Mina Lazarević) i tu kreće niz peripetija i urnebesnih situacija da se dokaže da li je gdin. Panajotović sposoban ili doživotno nesposoban… Njima je za ovo trebalo oko 75 minuta, a koliko ća dugo vas držati ovaj utisak videćemo…

Za  predstavu je ograničen broj karata-prodajnih mesta. Program se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

FILM – “JEDINI IZLAZ”

Psihološki triler

Ponedeljak, 15. i utorak, 16. februar Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina

Projekcije u 17 i u 19h

U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 15. i utorak, 16. februara na program je najnoviji domaći film – “Jedini izlaz” sa Anđelkom Prpić i Ljubomirom Bandovićem u glavnim ulogama. Filmsku ekipu čini veliki broj ne samo domaćih već i glumaca iz regiona od Danice Maksimović, Nikole Ristanovskog, Janka Popovića Volarića i dr. Film je režirao Darko Nikolić a scenarista ovog psihološkog trilera je Marko Popović. Film će se prikazivati u dva termina od 17 i 19 časova u Velikoj sali. Cena ulaznice je 250 dinara.

Sinopsis:

Šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobija informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

https://www.youtube.com/watch?v=I9s6y1wBbJA

 

PREDSTAVA „LJUBAV DO GROBA“ KULTURNI CENTAR ZRENJANINA

UTORAK, 23. FEBRUAR

Predstava o sukobu generacija – Melodrama sa elementima komedije

Pozorišna predstava „Ljubav do groba“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 23. februara u 19h.  Njen poznati glumački trio čine: Snežana Savić, Miodrag Pavlov i Marina Vodeničar. Urađena je u režiji Vladimira Lazića a po tekstu Miodraga Ilića. U predstavi se govori o sukobu generacija stvaranih u potpuno drugačijim okolnostima, jedne sa jasnim vrednostima a druge „rijaliti“ okrenute isključivo materijalnom svetu i brzoj zaradi.  Navodi se da je reč o melodrami sa komičnim elementima gde se stvarnost opisuje na osnovu postojećeg generacijskog jaza između starijeg bračnog para, penzionisanih cirkuskih igrača i novopridošle komšinice pripadnice tzv. „rijaliti“ generacije. Bračni par pokušava da opstane u cirkusu novog doba noseći u sebi deo gorčine i ironije kroz  misao – „Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili stvarnost“… Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina  po ceni od 1000 dinara. Radno vreme biletarnice je svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije o prodaji karata potražite na: 023/566-712 i 063/562783.

Podsetnik

Za  predstavu je ograničen broj karata-prodajnih mesta.

 • Program se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.
 • Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.

GOSTOVANJE ZRENJANINSKOG LIKOVNOG SALONA „30×30“

Od 17. februara do 10. marta izložba XV likovnog salona „30X30“ Kulturnog centra Zrenjanina – „Vreme maski – Koja je tvoja?“ gostovaće u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (ul.Vojvode Živojina Mišića br. 1.).

 • Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizovali su 2020. konkurs za profesionalne likovne umetnike za XV likovni salon „30X30“. Pored slobodnih rešenja autori su se predstavljali sa jednim radom na slobodnu temu ili sa temom-zadatkom: „Vreme maski – Koja je tvoja?“.

Autor konkursa smatra da ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno, tako i globalno – Kako ti je kada moraš da nosiš masku? Kako ti je kada si prinuđen da menjaš maske? Kako ti je kada se prilagođavaš? Kako ti je kada nosiš masku koju ne voliš? Kada je nekreativna? Kada te predstavlja lažno? Zašto ljudi nose tuđe maske? Kakvih sve maski ima na ljudima? Kakav je danas odnos lažnih maski i autentičnih ljudi? Kakvi postajemo zbog maski?…

Izložbom se predstavlja 150 radova autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije koji su rađeni u svim tehnikama i disciplinama, dimenzija 30X30. Na sada već prošlogodišnjem konkursu, nagrađena su tri autora. Prvu nagradu je dobio Dejan Trivunac iz Beograda, drugu – Jovan Blat iz Kikinde a treću je osvojio Aleksandar Siker iz Martinaca.

FILMSKI PROGRAM KCZR

„Filmska lektira“

U okviru filmskog programa Kulturni centar u toku februara organizuje ciklus – „Filmska lektira“. Projekcije su svake srede i četvrtka od 19h u Maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.  

Raspored projekcija u narednom periodu:

 • SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. FEBRUAR

FILM: „Apaloza“/The Apaloosa (1966, USA, 99′)

Američki vestern film u kojem igraju Marlon Brando, Anjanette Comer, John Saxon i dr.

Režija: Sidney J. Furie.

Lovac na bivole planira da započne novi život pomoću svog veličanstvenog pastuva Apaloze i sa  prijateljem pokrene farmu za uzgoj konja. Ali nada o boljoj i mirnoj budućnost, nizom događaja, ubrzo nestaje…

 • SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. FEBRUAR

FILM: „Ružni Amerikanac“/The Ugly American (1963, USA, 115′)

Američki igrani film urađen po adaptaciji istooimenog romana iz 1958. Glavne uloge tumače Marlon Brando, Eidži Okuda i Suzan Čurč. Režija: George Englud. Radnja je smeštena u fiktivnu zemlju Jugoistočne Azije koja se nalazi na ivici građanskog rata. Prema mišljenju kritike film u sebi sadrži elemente kritike američke diplomatije…

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh