I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

U Kulturnom centru komedija „Hotel 88“, rok vikend, izložbe i filmovi

SREDA, 16. MAJ

FESTIVAL FEDEHO – NASTUP GRADSKOG DEČJEG HORA KULTURNOG CENTRA ZRENJANIN
Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjaninau sredu, 16. maja nastupa na Festivalu horova dece i mladih Fedeho koji se održava u Dečijem kulturnom centru u Beogradu. Cilj festivala je afirmisanje dečije horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao dela našeg kulturnog nasleđa. Okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama.P redviđeno je da u tri festivalska dana u dve kategorije nastupi ukupno 20 horova a nagrade najboljima će biti uručene u subotu 19.maja. Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina već je uspešno nastupao na festivalu i nagrađen je prethodne dve godine. Najbolji hor po mišljanju stručnog žirija predstavljaće Srbiju na jednom od koncerata Međunarodne manifestacije dece Evrope “Radost Evrope”.

FILMSKI FESTIVAL

Fordomanija

SLOBODNA ZONA – 12. TURNEJA – PET FILMOVA
Filmski festival „Slobodna zona“ u okviru svoje turneju, gostuje u zrenjaninskom Kulturnom centru. Svake srede i četvrtka u maloj sali od 20 časova, u toku maja, predstaviće se po jedan film. #Ulaz na projekcije je besplatan. U sredu, 16. i četvrtak, 17. maja prikazuje se film – „Ćambra“ a u sredu, 23. i četvrtak, 24. maja film – „Crveni pas:pravi plavi“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Treći film koji će biti prikazan na Turneji Slobodne Zone je igrani film „Ćambra“ (projekcija u Zrenjaninu – 16. i 17. maj 2018.), koji je na Festivalu u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award. Ovaj uzbudljivi film prati 14-godišnjaka koji živi u maloj Romskoj zajednici i čija avantura počinje nakon što mu brat nestane.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=a-ciambra

Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda i igrani film „Crveni pas: pravi plavi“ (projekcija u Zrenjaninu – 23. i 24. maja 2018.), o prijateljstvu i avanturi dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=red-dog-true-blue

NEDELJA, 20. MAJ

ŠESTA SEZONA VELIKOG DEČJEG KVIZA „SUPERSU“ – VELIKO FINALE
Veliko finale dečjeg kviza SuPersu biće održano u nedelju, 20. maja. Preostale ekipe će se takmičiti u terminima od 10, 10.30 i 11h. Finalni krug takmičenja čine tri najuspešnije ekipe – pobednice svakog pojedinačnog takmičenja svoje znanje će proveravati u terminu od 11.30h. Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora a pobednici će osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja. Prijatelji SuPersu kviza su: Persu marketi, Mrkšićevi Salaši, Mlekara – Zott, Knjižara – „Birooprema“, Kraljeva voda, Akvapark „Petrolend“ – Bački Petrovac i Akvapark Jagodina. Kviz je otvoren za javnost.

IZLOŽBA MIROSLAVA MUNIŽABE
Izložba Miroslava Munižabe – “Slike”, dobitnika druge nagrade Likovnog salona 30X30 za 2017. otvorena je do 24. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Munižaba je sremskomitrovački slikar, rođen 1949. g. sa velikim brojem samostalnih i grupnih izložbi a za ciklus slika koji predstavlja zrenjaninskoj publici navodi sledeće:
“Poetiku ovog ciklusa slika razvio sam na iskustvima postkonceptualne umetnosti i blagim osloncem na enformel, sa lako uočljivim elementima neokonstruktivizma. Nastojao sam da tehniku ulja na platnu i kartonu dovedem do vazdušaste lakoće, ali i do zgusnute, dramatične dimenzije oblika. Moje slike su lišene sumnjive podele na apstrakciju i figuraciju, na bilo koji tvrdi princip neke formalno – stilske istorijske definicije i na bilo koji “ realistički “ oslonac oblika prirode. Ako pak, u nekim slučajevima, pojedini delovi slike asociraju na neko vidljivo prisustvo nevidljivog stanja bića, to je samo “ zasluga “ oslobođenog jezičkog potencijala slike. Nastojim da tehničko-zanatski sliku izvedem besprekorno kako bi svaki detalj mogao da se sintetiše u osmišljenu celinu. Osnovnu smisaonu i vizuelnu dimenziju slike nastojim da ostvarim potenciranjem i kontrastima traženih kvaliteta boje i oblika, uključujući i fino realizovane, apstraktne geometrijske forme.Tako slika počinje da se izdvaja iz neke usamljene formalno-likovne pozicije i otkriva se čulima gledalaca kao provokativna psihološka činjenica. Slika je dopadljiva u meri koja ne narušava njen vizuelni integritet, ali je i dramatično ekspresivna kada se oslobodi zavisnosti od bilo kojih drugih obrazaca. Na taj način slikama dajem semantičku aktuelnost koja se manifestuje kao svojevrsna ideološka i sociološka estetska činjenica. Neprestano tragam za slikom koja je možda škrta u koloritu, ali nastojim da ostvarim fine, čak i elegantne, pažljivo raspoređene kolorističke akcente. Na taj način slika dobija celovitu formalnu fizionomiju iako je formalno jezički sasvim autonomna. Ne verujem u mogućnost uspostavljanja klasičnih ideala lepote, ali verujem u punoću likovnog jezika. On je alfa i omega svakog likovnog kreativnog čina i njemu se klanjam sa poštovanjem i verom da bez njega nema slike.”

PETAK, 18. I SUBOTA, 19. MAJ

ZROK VIKEND- VIKEND ZRENJANINSKOG ROKENROLA
U petak, 18. i subotu, 19. maja u organizaciji Grada Zrenjanina, Kulturnog centra i Turističke organizacije Zrenjanin, na Trgu slobode biće održan – ZROK vikend. U petak, 18. maja od 21 sat nastupaju sledeći bendovi: No Discipline, Forgotten Scream, Garlic, Trash Union, Drink Or Die i Desolation a u subotu, 19. maja od 21 sat: Mr Fuzz, Zemljotres, Empathy Soul Project i Overdrive.

SUBOTA, 19. MAJ

HORSKI FESTIVAL “SLOBODAN BURSAĆ” U NOĆI MUZEJA
Poslednji promotivni koncert pred početak petog Horskog festivala “Slobodan Bursać” biće održan u okviru manifestacije – “Noć muzeja”. Na koncertu koji će se održati u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin nastupiće hor “Prepodobni Rafailo Banatski” pod dirigentskom palicom Mr Senke Milisavljević. Koncert počinje u 21 sat.

PONEDELJAK, 21. MAJ

POZORIŠNA KOMEDIJA “HOTEL 88”
Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 21. maja biće izvedena pozorišna komedija “Hotel 88”. Po motivima komada “Privatni život” N. Kauarda, Staša Koprivica je adaptirala i režirala ovu romantičnu priču koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije. Ulogu Ane igra Tamara Krcunović, Marka – Andrija Kuzmanović, Sandre – Anđela Jovanović i Viktora – Vladimir Aleksić. Zaplet počinje kada savršeno romantična situacija odlaska na medeni mesec dva mlada bračna para počinje da se komplikuje činjenicom da su Ana i Marko već bili u braku i da sada sa novim supružnicima odsedaju u istom hotelu. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Karte se prodaju po ceni od 600, 700 i 800 dinara. Dodatne informacije o prodaji karata na 566-712.

UTORAK, 22. MAJ

TRIBINA
U utorak, 22. maja u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Depresija“. Uvodničarka je dr Jadranka Džomba, psihijatar. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh