I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

U Kulturnom centru izložbe, projekcije, još jednom „Državni posao“

Petak 13. novembar

Izložba radova Bogdana Đorića „Otisci u vodi“ biće otvorena od petka 13. novembra u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Publika će moći da pogleda trideset izloženih crno-belih akvarela koji su nastali u junu 2014. Umetnik smatra da akvarelski pristup umetnosti otvara beskonačne horizonte vizuelnosti likovnog istraživanja i eksperimentisanja.

Utorak 17. novembar

Tribina: „Da li je mobilna telefonija štetna po zdravlje?“ biće održana u utorak, 17. novembra u maloj sali Kulturnog centra. Učestvuju: Milan Rogulja – predsednik Udruženja „Biogen“ i Ivan Karić – zamenik predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

Sreda 18. i četvrtak 19. novembar

Ciklus Novi francuski film
Film: „Čovek koga su previše voleli“(Francuska, 2014, 116’)

Režija Andre Tešine, igraju Gijom Kane, Katrin Denev, Adel Enel. Godina je 1976. Posle propalog braka, Anjes Le Ru vraća se iz Afrike i odlazi kod svoje majke, Rene, koja je vlasnica kazina „Mediteranska palata“ u Nici. Mlada žena se zaljubljuje u desnu ruku svoje majke, Morisa Anjelea, advokata koji je 10 godina stariji od nje. Morisu to nije jedina ljubavna veza, a Anjes ga ludo voli. Ona želi da proda svoj udeo u kazinu da bi se osamostalila. Jedna nameštena partija igre ispražnjava kasu kazina. Rene dobija anonimne pretnje iza kojih se krije mafija i Fratoni, gazda konkurentskog kazina koji želi da se dočepa Mediteranske palate. Pošto je pao u očima Rene, Moris spaja Anjes sa Fratonijem koji joj nudi 3 miliona franaka da glasa protiv svoje majke. Anjes prihvata ponudu. Rene gubi kontrolu nad kazinom, a Anjes loše podnosi sopstvenu izdaju. Moris se udaljava. Posle pokušaja samoubistva, mlada žena nestaje u Tusenu 1977. Njen leš nikada nije pronađen. Trideset godina kasnije, Moris Anjele je i dalje glavni osumnjičeni za ovaj zločin bez dokaza. Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova. Ulaz je besplatan. Ne preporučuje se mlađima od 16 godina

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Petak, 20. novembar

Kabare Gorana Sultanovića „Ja pevam svoj bluz“

Kabaretska predstava Gorana Sultanovića „Ja pevam svoj bluz“ biće izvedena u petak, 20. novembra u velikoj sali Kulturnog centra u petak, 20. novembra. Uz bravure i anegdote ovog barda glumišta publika će moći da uživa u ljubavnim stihovima Miroslava Mike Antića, Laze Kostića, Jovana Dučića i Milana Rakića kao i u jedinstvenoj interpretaciji Balaševićevih stihova. Učestvuju: Goran Sulatnović, Dušan Duda Bezuha-gitara i Branislav Zarin- klavijature. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od srede, 11. novembra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, za kolektivne posete/sindikate u prodaji je po ceni od 300, a za srednjoškolce i penzionere cena ulaznice je 200 dinara.

Likovni konkurs 30×30

Tema – „Tesno…kako ti je kad je tesno…tesno“

U Kulturnom centru Zrenjanina do 20. novembra 2015. otvoren je Likovni konkurs „30X30“. Autori mogu da konkurišu sa najviše dva rada. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Pored slobodnih rešenja, ove godine autorima se nudi mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak:“Tesno…kako ti je kad je tesno…tesno“. Više informacija/detaljne propozicije konkursa potražite na www.kczr.org

Sreda, 2. decembar u 20h

Pozorišna predstava „Državni posao“

Zbog velikog interesovanja publike, ponovo u Kulturnom centru Zrenjanina predstava „Uživo bez televizije“ – Čvarkov, Torbica i Boškić u predstavi „Državni posao“. Igraju: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 1000 dinara.

drzavni-posao

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh